Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

05. 09. 2024. 08:29 >> 09:17
Čitaj mi:

novi angažman

Željko Petrović vodi kuvajtsku Kadisiju

Crnogorski fudbalski strateg, Željko Petrović novi je trener kuvajtskog kluba Kadisija.

Prije Kadisije, Petrović i klub Zrinjski su u junu dogovorili sporazumni raskid saradnje, a razlaz je bio prijateljski.

Petrović je preuzeo Zrinjski petog januara ove godine, a sa popularnim „plemićima“ osvojio je Kup BiH, dok je u prvenstvu završio na drugom mjestu, sa dva boda manje od šampiona banjalučkog Borca.

Pedesetosmogodišnji Nikšićanin vodio je Zrinjski na 22 utakmice, upisavši 18 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz (od Borca u Mostaru 1:0).

Svoju trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao pomoćnik Rudu Gulitu u Fajenordu. Za prvog trenera Boaviste imenovan je 21. avgusta 2006.

Tokom 2014. radio je kao pomoćnik Diku Advokatu u reprezentaciji Srbije, a naredne godine je sa istim trenerom radio u Sanderlendu.

Tokom ljeta 2019. preuzeo je Botev iz Plovdiva. Na klupi bugarskog prvoligaša je bio do oktobra iste godine kada je dobio otkaz nakon što je posle 12 odigranih kola imao samo devet bodova (sedam poraza) i nalazio se na 13. mjestu.

Tokom 2021. radio je kao pomoćnik Diku Advokatu u reprezentaciji Iraka. Nakon što je Advokat podnio ostavku u novembru 2021, Petrović je preuzeo mjesto selektora Iraka.

Na toj funkciji se zadržao do februara 2022. kada je smijenjen. Početkom 2024. godine predstavljen je kao novi trener Zrinjskog iz Mostara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније