Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ beta ]

03. 09. 2024. 12:27 >> 13:48
Čitaj mi:

oborili rekord

Fifa: Engleska ubjedljivo na vrhu tržišta fudbalskih transfera

Engleska je ovog ljeta pojačala svoju dominaciju na tržištu transfera u muškom fudbalu, ostajući ubjedljivo na vrhu u toj oblasti, a istovremeno je i preuzela prvo mjesto od Njemačke po prihodima, saopštila je danas Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).

Klubovi u svijetu su su od 1. juna do 1. septembra potrošili 1,69 milijardi dolara (1,52 milijarde eura) za 526 međunarodnih regrutacija. To je nešto manje nego u ljeto 2023. (1,98 milijardi dolara).

Na strani prodavaca, engleski klubovi oborili su rekord prihoda koji su prije godinu  postavili njemački timovi, akumulirajući ukupno 1,25 milijardi dolara (1,13 milijardi eura) zahvaljujući međunarodnim transferima 523 igrača.

Francuska je na drugom mjestu (756 miliona dolara), ispred Španije, Portugala, Njemačke i Italije.

Vodeći neevropski prodavac, Brazil, nalazi se na osmom mjestu (278 miliona dolara).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније