Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 08. 2024. 22:50 >> 22:55

U VARŠAVI

Mpabe na debiju postigao gol, Real osvojio Superkup

Fudbaleri Real Madrida došli su do prvog trofeja u novoj sezoni - pobjeda protiv Atalante u Superkupu Evrope 2:0 u Varšavi. Meč je obiježio gol Kilijan Mbapea na debiju za "kraljevski klub".

U okršaju osvajača Lige šampiona i Lige Evrope, prava fudbalska predstava viđena je tek u drugom poluvremenu, prvo kao da su prespavali.

U praktično posljednjem napadu u prvom dijelu, Rodrigo je pogodio prečku i to nakon greške igrača Atalante.

Sve ostalo, a važno pomena viđeno je u drugom poluvremenu. Već u prvom napadu prilika za Atalantu, dobar centaršut De Rona, šutirao je Pašalić glavom sa nekih pet metara, ali odlična odbana Kurtoe.

Počeo je šampion Evrope da igra mnogo bolje u nastavku, a vrlo brzo stigao i do gola - fenomenalno je prošao po lijevoj strani Vinisijus, prošetao se do peterca, a onda dodao loptu Valveredeu koji je imalo lak posao za 1:0.

Ubrzo je u strijelce uspio da se upiše i glavna zvijezda ovog meča, Kilijan Mbape koji je debitovao za Real - odlična akcija Madriđana, Belingem je asistirao Mbapeu koji je pogodio sa desetak metara za 2:0.

Do kraja meča izabranici Karla Anćelotija su kontrolisali stvari na terenu i zasluženo došli do šestog trofeja u Superkupa, što je najviše u istoriji. Do večeras je Real bio izjednačen sa Milanom i Barselonom sa po pet trofeja u ovom takmičenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније