Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

07. 08. 2024. 17:59 >> 18:00

UEFA ODLUČILA

Morata i Rodri suspendovani na jednu utakmicu zbog pjevanja "Gibraltar je španski"

Kapiten španske fudbalske reprezentacije na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj Alvaro Morata i vezista Rodri dobili su danas suspenziju na jednu utakmicu od disciplinskog organa Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog pjevanja "Gibraltar je španski" tokom predstavljanja trofeja u Madridu u julu.

U Madridu su na trgu 15. jula građani dočekali reprezentaciju koja je pobijedila Englesku sa u finalu Evropskog prvenstva, dok su Morata i Rodri skandirali na mikrofonu pjesmu "Gibraltar je španski".

Disciplinska komisija Uefe "suspendovala je dvojicu igrača na jednu, sljedeću utakmicu" jer su "prekršili osnovna pravila pristojnosti i što su koristili sportske događaje za zahtjeve nesportske prirode", navodi se u obrazloženju kazne i dodaje da su Morata i Rodri "ugrozili imidž fudbala i Uefe".

Gibraltar je teritorija koja se nalazi na južnom dijelu Španije i koja od početka 18. veka pripada Velikoj Britaniji.

Vlada Gibraltara "pozdravila je" odluku Uefe, osuđujući "uvredljivo i diskriminatorsko skandiranje" uz poruku da "fudbal treba da bude prilika za promovisanje mira, a ne političkih i diskriminatorskih poruka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније