Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

01. 08. 2024. 23:35 >> 23:38
Čitaj mi:

kvalifikacije za ligu konferencija

Srceparajući oproštaj Budućnosti, gol u 102. minutu okončao evropsku odiseju

Od crnogorskog het-trika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, nažalost, nema ništa - Budućnost je izborila produžetke protiv CSKA 1948, ali je u 102. minutu bugarski tim stigao do izjednačenja (1:1) i plasmana u narednu rundu, gdje ga čeka kiparski Pafos.

Tim Ivana Brnovića je od početka pokušao da nametne svoj stil igre, a najviše je prijetio Milan Vukotić, koji je sredinom 1. poluvremena dva puta bio blizu pogotka.

U 27. minutu je sa 20 metara, nakon pasa Igora Ivanovića, sjajno šutirao sa 20 metara, ali je golman Petar Milanov sjajno odbranio.

Tri minuta kasnije, Vukotić je opet pokušao iz slične pozicije, a Marinov odbio loptu do prečke.

Milan Mijatović je u sudijskoj nadoknadi odbranio nezgodan šut Talisa, da bi Budućnost konačno povela u 64. minutu - Vukotić je opet odlično šutirao, a Marinov odbio loptu direktno na glavu Vladimiru Perišiću, koji je pogodio za 1:0.

Sve je moglo da bude riješeno u sudijskoj nadoknadi, kada je 18-godišnji Stefan Đukanović sjajno "zalomio" rivala, odlično šutirao, ali je Marinov odbio u korner.

Dva minuta kasnije je sa skoro 30 metara šutirao Rejan Daskalov, a Vladan Adžić zakačio loptu glavom i skrenuo je u korner.

I onda, trenutak odluke u 102. minutu - Ognjen Gašević je pogriješio kao i u Sofiji, kada je bio kriv za gol, jer se okliznuo i omogućio Brazilcu Kasijanu Buzonu da proigra Ukrajinca Jevgenija Serdjuka, koji je pogodio za 1:1 pored nemoćnog Mijatovića.

Đukanović je ubrzo imao šansu da donese novu prednost, u drugom produžetku je pokušao i Perišić, ali je ostalo 1:1.

23:20

U 107. minutu je umjesto Miloša Brnovića ušao Oliver Šarkić, kojem je ovo debi u dresu Budućnosti.

Опширније

23:14

Stefan Đukanović je imao šansu i u 105. minutu, šutirao petom nakon pasa Ivana Bojovića, ali nije pogodio.

Опширније

23:11

Kao i na prvom meču, ponovo je Ognjen Gašević pogriješio i omogućio Serdjuku da u 102. minutu pogodi za 1:1. Budućnost opet mora da juri minus.

Опширније

22:54

Umalo šokantan gol za CSKA - Daskalov je šutirao sa preko 25 metara, a Vladan Adžić glavom skrenula loptu, koja je okrznula stativu.

Опширније

22:51

Velika šansa za Budućnost u 91. minutu da riješi sve. Stefan Đukanović, dvije godine mlađi brat bisera crnogorskog fudbala Viktora Đukanovića, sjajnom fintom je izbacio rivala i odlično šutirao, ali je Marinov odlično odbranio.

Опширније

22:35

Rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je dobio Mornar - Pakš je i u revanšu savladao AEK iz Larnake 2:0, nakon 3:0 u Mađarskoj.

Опширније

22:29

Ukoliko izbace CSKA, Podgoričani će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati sa Pafosom, koji je savladao Žalgiris 3:0 nakon 1:2 u Litvaniji.

Zanimljivo je da u prvoj postavi Kiprana igra 11 stranaca.

Опширније

22:28

Budućnost je anulirala minus iz Sofije! Milan Vukotić je treći put sjajno šutirao, Marinov odbio, ali pravo na glavu 19-godišnjeg Vladimira Perišića, koji je pogodio u 65. minutu. Ako ovako ostane, igraće se produžeci.

Опширније

21:49

Poluvrijeme na "DG areni", golova nema. CSKA je imao šansu u sudijskoj nadoknadi, ali je Milan Mijatović sjajno reagovao nakon šuta Talisa sa preko 20 metara.

Опширније

21:31

Novi sjajan šut Vukotića, ovog puta je nakon odbrane Marinova lopta pogodila prečku.

Опширније

21:29

Sjajna kontra Budućnosti - Igor Ivanović je odlično iznio loptu, dodao je Milanu Vukotiću, koji je odlično šutirao sa 20 metara a Marinov još bolje odbranio.

Опширније

21:20

Budućnost je bolja u prvih 20 minuta, ali to ne može da vidi bar 200 navijača koji su sa kupljenom ulaznicom ostali ispred "DG arene".

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније