Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

01. 08. 2024. 01:10 >> 01:10
Čitaj mi:

ZORAN ĐURAŠKOVIĆ U EKSTAZI

"Uštinite me, možda sanjam"

Da li je ovo san ili java? To se pitaju navijači Mornara, to se pita i trener Barana Zoran Đurašković nakon što je njegov tim preskočio i drugu prepreku u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Uštinite me, možda sanjam", originalno je počeo Đurašković razgovor za TVCG.

Mornar je vodio 2:0 protiv Radničkog golovima Krisa Ondong-Embe, ali je tim iz Kragujevca u 98. minutu izborio produžetke.

Barani su izdržali do penala, a onda u ruletu stigli do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

"Da mi je neko rekao da Mornar može da se domogne Evrope prošle godine, rekao bih mu da je to nemoguća misija. Došli smo do toga, izvukli Dinamo Tbilisi i svi su nas prežalili, ali sam i tada rekao da se čuda u fudbalu dešavaju. Rekao sam da samo jednog dana želim da piše da je to bio hrabri Mornar", poručio je Đurašković.

Trener Barana je nastavio u jednom dahu.

"Kad smo već prošli Dinamo, momcima sam rekao da znamo da igramo protiv pakleno dobre ekipe, da za njihove igrače imaju ponude dva-tri miliona i da neće da ih puste, da je to dokaz o kakvom se rivalu radi".

Čovjek koji je Mornar doveo do 2. mjesta u Prvoj Crnogorskoj fudbalskoj ligi je bio ubijeđen da njegov tim može da eliminiše člana Superlige Srbije.

"Vidjeli ste veliko srce mojih momaka, da nismo podlegli pod pritiskom. Imali smo negativan rezultat iz Leskovca, a u skautingu i pripremi utakmice sam rekao da smo igrali smušeno 25 minuta 1. poluvremena, poslije je bila ravnopravna utakmica. Rekao sam da hoćemo još jedno čudo, izgleda da smo spojeni da stvaramo čuda. Ovo je veliki uspjeh za crnogorski fudbal. Ja sam večeras najsrećniji čovjek na svijetu, mislim da sanjam", zaključio je Đurašković.

Mornar će u 3. kolu najvjerovatnije igrati sa mađarskim Pakšom, koji je pred svojim navijačima prošle sedmice savladao AEK iz Larnake 3:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније