Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 07. 2024. 11:26 >> 11:33

Dva sna mlade Salme

Salma Paraljuelo će biti centarfor Španije na OI u Parizu. Fantastična fudbalerka Barselone je ove sezone dala 34 gola za ovaj drim tim uz još sedam asistencija, osvojila Ligu, kup, super kup i Ligu Šampiona.

Prošlog ljeta sa Španijom je osvojila Mundijal, a proljetos i Ligu Nacija, sad je san olimpijsko zlato, a u ženskom fudbalu konkurencija je kao na SP, igraju sve najbolje. Ali 20-godišnja Salma je imala olimpijski san i puno prije svojih saigračica, jer bila je španska rekorderka na 400 prepone, veliki talenat!

Ali prvo je njena majka morala da je vodi u Švajcarsku bježeži od siromaštva, potom je teška povreda ukrštenih ligamenata u 17.godini odvojila od ovog sporta. Prešla je na fudbal, ali povreda lista spriječila je da nastupi na Euru 2022 u Engleskoj.

Prošle godine u Australiji se vidjelo šta njena munjevita brzina i tehnika znače za Španiju. A sad pored zlata ima još jedan san, da napravi selfi sa Sidni Meklaflin, velikom zvijezdom 400 metara prepone.

"Ona je moj idol. Inspirisala ne da napravim sve što sam napravila, i ona je morala da ide preko životnih prepona kao i ja, i postala najbolja svih vremena", kazala je Salma.

Španija će igrati već u četvrtak derbi sa Japanom od kojeg je izgubila čak 4:0 na SP, ali nakon tog šamara dobila sve u nizu. Potom igraju sa Nigerijom, pa novi derbi sa Brazilom 31.jula, a onda bi trebalo doći četvrtfinale.

Uz Salmu bice tu i dvije Zlatne lopte Aitana Bonmati i Aleksija Puteljas, kao i sve ostale zvijezde...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније