Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

20. 07. 2024. 09:26 >> 09:32
Čitaj mi:

J.Koreja uputila žalbu Fifi zbog navodnih rasističkih komentara upućenih Hvangu

Fudbalski savez Južne Koreje uložio je žalbu ogranizaciji FIFA zbog navodnih rasističkih komentara upućenih njihovom reprezentativcu Hvangu Hičanu, tokom predsezonske prijateljske utakmice odigrane u Španiji.

Savez je naveo da je Hvang bio žrtva rasističkih komentara upućenih od strane fudbalera italijanskog kluba Komo, tokom prijateljske utakmice sa engleskom Vulverhemptonom za koji igra Korejac.

Oni su zatražili od FIFA da pojača sankcije za počinioce, kako bi spriječili i iskorijenili rasizam na fudbalskim terenima.

Korejac je u drugom poluvremenu utakmice prijavio incident, koji je doveo do nezadovoljstva njegovih saigrača, uključujući i Portugalca Danijela Podensa koji je dobio crveni karton zbog udaranja fudbalera Koma.

Komo je branio optuženog igrača, ne navodeći ko je u pitanju, tvrdnjama da nije rekao ništa pogrdno, već da je Hvanga nazvao "Džeki Čen", po čuvenom glumcu iz Hongkonga, jer ga je jedan od saigrača tokom meča nazvao "Čeni".

"Naš klub ne toleriše rasizam i najsnažnije osuđuje svaku njegovu vrstu", naveo je predstavnik vlasničke grupe Koma, Mirvan Suvarso u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније