Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

18. 07. 2024. 11:43 >> 11:45

srbija bez kapitena

Dušan Tadić: Opraštam se od reprezentacije, ali vjerujem da ću jednog dana ponovo biti tu da pomognem

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je da se oprosti od nacionalnog tima.

On je ovu odluku saopštio na svom zvaničnom profilu na Instagramu, uz to isticajući koliko mu znači nacionalni dres.

Ovo je moglo da se nasluti posle Evropskog prvenstva i nezadovoljstva taktikom Dragana Stojkovića, ali i "otrovnim strelicama" koje mu je Piksi uputio u intervjuu posle finala Eura.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Ostajem pri stavovima koje sam iznio. Naglašavam da nisam imao namjeru da uvrijedim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio dio tima Srbije u Njemačkoj, tako da imam potrebu da posljednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike".

"Dalje, osnovni razlog ovog saopštenja je taj da sam donio odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Da li bih mogao i u budućem periodu da budem koristan – neka procijeni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutuje i ko misli da je dio fudbalskog ambijenta".

"Reprezentacija je za mene uvijek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, takmičenju, druženju… Mnogo toga smo prošli zajedno – radost, tugu, osmijehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspjeh ne može da zaboli kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspjeh ne može da donese radost kao uspjeh u dresu Srbije. Sa velikim zadovoljstvom sam se borio i branio grb državnog tima. Van terena, kao i na njemu. Imao sam privilegiju da predstavljam Srbiju na dva Svjetska prvenstva, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama".

"Rekordi me nikad nisu zanimali, a kapitenska traka je donijela posebnu odgovornost, čast i povjerenje. Ako nešto ističem – to bi bio rekord u broju asistencija. Ko me poznaje, zna koliko mi je važno. Uvijek mi je slađe da „spakujem”, nego da postignem gol".

"Hvala našem narodu i navijačima na aplauzima i kritikama. I u kritikama sam osjećao podršku i koliko vole reprezentaciju. U sportu je, uglavnom, teren taj koji uvijek pokaže gdje ste i koliko zaslužujete. Hvala svima koje sam upoznao od prvog dana kada sam postao dio reprezentacije i FSS-a. Učinili su me boljim čovekom i sportistom".

"Opraštam se od reprezentacije, ali verujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Posle igračke karijere, želim da ostanem u fudbalu, a nema ničeg ljepšeg nego da svojoj zemlji pomognete ukoliko to možete. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, biću uvijek vjeran navijač Srbije".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније