Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 06. 2024. 22:55 >> 23:15
Čitaj mi:

EVROPSKO PRVENSTVO

Domaćin moćan na otvaranju, Škotska postigla utješni gol

Nije bilo iznenađenja na startu Evropskog prvenstva - Njemačka je deklasirala Škotsku u Minhenu 5:1 i najavila da će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Od starta meča potpuna dominacija, kontrola lopte, svih dešavanja i najvažnije - rezultata od strane izabranika Julijana Nagelsmana. 

Svega 10 minuta bilo im je potrebno da načnu rivala, a za to su zaslužni Toni Kros i Džošua Kimih. Sve je počelo od Krosa, koji je poslao dugu loptu do Kimiha na desnoj strani. Igrač Bajerna proigrao Virca koji je šutirao, ali ništa naročito, dovoljno da prevari Gana. Lopta se od golmana Škotske odbila u stativu, pa završila u mreži.

Na 2:0 je u 19. minutu povisio Džamal Musijala, a sve poslije briljantnog pasa Ilkaja Gundoana u prostor za Kaja Haverca koji je nesebično odložio loptu napadaču Bajerna.

Da stvar bude gora po Škote, sviran je penal u završnici prvog poluvremena kada je Porteus sa dvije noge pokosio Gundoana pred golom zbog čega je isključen. Kaj Haverc rutinski pogađa, gol i asistencija za poluvrijeme.

I u drugom poluvremenu totalna dominacija domaćina, rijeđale su se šanse i praktično je u svakoj akciji visio gol. 

Niklas Filkrug je ušao u 63. minutu, malo mu je trebalo da savlada Gana i to na kakav način. Nakon odbitka lopta je stigla do napadača Dortmunda, koji ju je "opalio", tako da Gan nije imao nikakvu šansu. Brzina lopte bila je 110 km/h.Uspjela je Škotska da dođe do gola za 4:1, autogolom Ridigera, koji je glavom prevario Nojera, 4:1 u 87. minutu. Pogodila ga je lopta u glavu nakon pokušaja Mekene.

Tačku na fantastičnu utakmicu Njemačke stavio je Emre Džan u 93. minutu za 5:1. 

U drugom meču grupe A, sjutra će se sastati Mađarska i Švajcarska od 15 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније