Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

05. 06. 2024. 14:30 >> 14:37
Čitaj mi:

100. nastup za reprezentaciju

Kevin de Brujne večeras slavi jubilej u meču sa Crnom Gorom

Belgijski reprezenativac Kevin de Brujne nastupa večeras protiv "sokola" nakon pauze duže od godinu. Osim toga, večeras će zabilježiti i 100. nastup za Crvene đavole.

Belgija je prvi favorit E grupe Evropskog prvenstva, u kojoj su još Slovačka, Rumunija i Ukrajina.

Brujne je posljednji nastup za reprezentaciju imao u martu prošle godine na prijateljskoj utakmici sa Njemačkom (3:2). To je ujedno bilo i prvo okupljanje selekcije sa novim selektorom Domenikom Tedeskom koji ih je u međuvrememu odveo na Evropsko prvenstvo i podmladio ekipu.

„Imao sam neke povrede i težak period iza sebe, ali sada se radujem Evropskom prvenstvu. Osjećam se dobro i nadam se da ću imati energiju da odigram dobar turnir. Glad za uspjehom me nikad ne prolazi. Kada me jednom bude prošla više neću sjedeti ovdje. Sada sam u grupi sa mladim igračima i potpuno se uklapamo. Odgovara mi i njihova muzika i druge stvari… Izgleda da je još uvijek u meni dijete, osjećam se kao da opet imam 20 godina“, kazao je De Brujne u intervjuu za portal Niewsblad.be.

Brujne sa 32 godine jedan je od najstarih igrača u reprezentaciji.

„Tim nam je bolji nego u Njemačkoj. I tada smo odigrali dobro u prvom poluvremenu, ali u drugom i ne baš. Tim je u međuvremenu nastavio da raste. Pritisak svakako postoji, ali ne mislim da je ovdje išta veći nego u Sitiju. Samo je drugačija vrsta. Znam da čitava država vjerovatno očekuje više od mene, jer su se neki drugi stari reprezentativci povukli. Međutim, ja sam ovdje samo da budem u službi tima“.


De Brujneov najveći uspjeh sa Belgijom mu je bilo osvajanje bronzane medalje na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. U Njemačkoj mu je cilj da prevaziđe taj uspjeh i da se Đavoli plasiraju u finale.

„Cilj nam je da pobedimo na svakoj utakmici. Na turnir putujemo mišljenja da bi i četvrtfinale bio uspeh, ali kako budemo pobeđivali apetit će da raste. Da li je Belgija favorit? Ne, ne mislim da jeste. Nekoliko ekipa želi da se takmiči sa nama, ali mislim da je ovaj tim spreman. Optimista sam“.

Večeras će proslaviti svoj jubilej u meču sa Crnom Gorom, 100 nastup u dresu reprezentacije.

„Srećan sam i ponosan. Mogao sam da imam i veći broj nastupa da se nisam povrijedio. Ovo je za sada bilo uspješno putovanje. Debitovao sam veoma mlad, još 2010. protiv Finske, a prvi gol sam dao na svom šestom meču, protiv Srbije. Dvanaest godina sam ovdje. Bilo je i ružnih perioda, poput Mundijala u Kataru, ali daleko više lijepog sam iskusio. Prethodna dva Svjetska prvenstva, na primjer. Sve se promijenilo u ovoj reprezentaciji. Kada sam debitovao bilo je 5.000 navijača na tribinama, a sad…“, zaključio je De Brujne.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније