Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

25. 05. 2024. 14:42 >> 14:43

NOVA ŠANSA ZA DOKAZIVANJE

Vejn Runi ima novi posao: Preuzeo klub sa juga Engleske

Proslavljeni fudbaler Mančester junajteda i bivši kapiten i reprezentativac Engleske, Vejn Runi ima novi posao.

Nakon što je bezuspješno vodio ekipu Birmingema, Runi ostaje u Čempionšipu, pošto će od iduće sezone voditi tim Plimuta.

Interesantno je da su popularni "Pilgrimci" ove sezone za jedan bod izbjegli selidbu u niži rang, a taj bod više su imali upravo u odnosu na Birmingem, koji je Runi vodio tokom većeg dijela sezone prije nego što je dobio otkaz.

Iako je imao brilijantnu igraču karijeru, gdje ga smataju za jednim od najboljih engleskih fudbalera svih vremena, Runi pokazuje tačnost maksime da "Dobar igrač ne znači i dobar trener".

Trenersku karijeru je počeo u Derbiju, gdje je u jednom trenutko djelovao i kao solidan trener, čak se pominjao tada kao kandidaz za nasljednika Nila Lenona u Seltiku, ali ubrzo je sa "Ovnovima" ispao iz Čempionšipa.

Potom se otisnuo u SAD gdje je trenirao tim DC Junajeda, gdje je i igrao jedno vrijeme, ali nakon početne pobjede nad favorizovanim Orlandom od 2:1, ekipa iz Vašingtona je završila prvenstvo kao posljednje plasirana.

Nakon SAD-a, vraća se u Englesku i preuzima Birmingem koji je u tom trenutku bio peti na tabeli Čempionšipa, ali onda je uslijedio stmoglavi pad pa je pred kraj sezone dobio otkaz.

Možda u Plimutu bude imao više sreće.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније