Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

23. 05. 2024. 12:00 >> 12:00
Čitaj mi:

ISTORIJSKO POKLAPANJE

Lukman kao Domengini 1963. godine: Sjajna paralela dva fudbalera Atalante

Bergamo slavi svoje miljenike koji su sinoć, uprkos očekivanju održali pravi fudbalski čas Bajeru iz Leverkuzena i tako osvojili Ligu Evrope što je ujedno i prvi evropski trofej koji je Atalanta osvojila.

Vitrine na stadionu "Atleti Azuri d'Italija", koji u posljednje vrijeme nosi sponzorsko ime "Gevis" nisu bogate trofejima. Zapravo prije sinoć osvojene Lige Evrope, Atalanta može samo da se pohvali sa osvojenim kupom i to davne 1963. godine.

Tada je u finalu koje se igralo na "San Siru" u Milanu, "Boginja" slavila protiv Torina sa 3:1.

Interesantno je da je i tada na meču zablistao jedan fudbaler, Anđelo Domengini koji je postigao sva ti gola, baš kao i sinoć Ademola Lukman.

Domengini je imao kasnije sjajnu karijeru, osvojio je kao fudbaler Intera tripletu i duplu krunu, bio šampion u legendarnoj sezoni Kaljarija, a sa reprezentacijom Italije je osvojio i Evropsko prvenstvo 1968. godine, a bio je i vicešampion na Mundijalu 1970. godine.

Sa pune 82 godine, Domengini je sinoć mogao da gleda sjajnog Nigerijca kako baš kao i on te 1963. sa tri pogotka vodi Atalantu ka istorijskom uspjehu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније