Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

14. 05. 2024. 22:57 >> 23:14
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Haland konačno proradio u važnom meču, Totenhem nije odolio, Siti blizu odbrane titule

Nadali su se navijači Arsenala da bi gradski rival mogao da uzme makar bod Mančester sitiju u duelu koji će po svemu sudeći biti ključan za titulu šampiona Premijer lige. Epilog je totalno drugačiji - pobjeda Mančester sitija u Londonu protiv Totenhema 2:0. Izabranici Pepa Gvardiole uoči posljednjeg kola imaju dva boda više od Arsenala.

Igrač odluke bio je Erling Haland koji je tako pokazao da je ipak fudbaler koji može da pogodi u važnim utakmicama.

Očekivalo se da će se voditi velika borba na terenu, pa je tako i proteklo prvo poluvrijeme, bez pravih prilika za gol. Najbolju je imao Foden u 16. minutu kada je odlično reagovao golman domaćih Vikario.

Interesantno je da je u prvom poluvremnu lopta više bile u nogama Totenhemovih igrača, statistički 55:45.

Od starta drugog poluvremena obje ekipe su krenule agresivno, u prva dva minuta po jedna prilika na obje strane, ali je ostalo 0:0.

Ali ne zadugo, igrao se 51. miunut kada je Erling Haland nakon asistencija De Brujnea pogodio mrežu Totenhema za veliku radost gostiju.

Totenhem je bio veoma blizu izjednačenja u 87. minutu - Son se našao oči u oči sa golmanom Ortegom, pucao po zemlji, ali pravo u rezernog čuvara mreže Sitija koji je ušao u 69. minutu nakon povrede Edersona.

Zanimljiva je i bila reakcija Pepa Gvardiole nakon što je Ortega odbranio udarac.

Pitanje pobjednika riješeno je u nadoknadi, prvo je u 90. minutu u šesnaestercu Totenhema Pedro Poro oborio Dokua, sudija Kavagan bez oklijevanja pokazao na bijelu tačku - siguran realizator Erling Haland u 91. minutu

Siti će u posljednjem kolu igrati pred svojim navijačima protiv Vest Hema dok će Arsenal ugostiti Everton. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније