Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 05. 2024. 13:05 >> 13:05
Čitaj mi:

„SOKOLI” SA SVIH MERIDIJANA

Golčina Dreškovića, dva pogotka Camaja, Kuč na pragu titule

Vikend među crnogorskim fudbalerima je obilježio Meldin Drešković. Štoper "hrabrih sokola" je sjajno reagovao u šesnaestercu Fehervara i pogotkom iz voleja u 79. minutu donio pobjedu Debrecinu (1:0).

Kao i Drešković, i Dušan Lagator je odigrao svih 90 minuta za domaće, a Stefan Lončar je ušao u 68.

Kišvarda ispada iz OTP lige, a u pretposljednjem kolu u derbiju začelja je savladala Mezokevešd-Zori (4:3). Driton Camaj je bio igrač meča, jer je dao dva gola. Danijel Petković je bio na klupi.

U pobjedi Karabaga nad Zirom (1:0), Marko Janković je igrao 75 minuta, a Marko Vešović nije bio u protokolu. Poraz Zire su iskoristili Sumkajit i Nefči, koji su sada drugi, odnosno treći na tabeli prvenstva Azerbejdžana.

Nefči je savladao Kapaz 5:1, a ekipu je vodio Saša Petrović, jer je Miodrag-Grof Božović u prethodnom kolu protiv Karabaga dobio žuti karton. Tim crnogorskog stručnjaka će u preostala dva kola pokušati da nadoknadi bod minusa u odnosu na Sumkajit i postane vicešampion.

Adam Marušić je odigrao odličan meč protiv Empolija, u kojem je Lacio slavio 2:0 i sačuvao nadu da može do Lige šampiona, ali je za to potrebno da preotme Romi 6. mjesto i da Atalanta osvoji Ligu Evrope protiv ove sezone neporaženog Bajer Leverkuzena. Nikola Krstović će danas (18.30) predvoditi napad Lećea protiv Udinezea.

Stefan Savić je igrao do 55. minuta protiv Selte, kada je Dijego Simeone odlučio da promijeni formaciju. Ubacio je Rodriga de Pola, koji je u 84. minutu dao jedini gol na meču.

Stevan Jovetić nije igrao ni u pobjedi nad Aston Vilom (2:0), kojom je Olimpijakos izborio finale Lige konferencija, ni u porazu od PAOK-a (2:0), čime je tim iz Pireja ostao bez šansi da postane prvak Grčke.

FSCB je izgubio dva meča prethodne sedmice, ali to nikoga nije previše potreslo, jer je nekadašnja Steaua postala prvak Rumunije nakon devet godina. Risto Radunović je igrao do 75. minuta protiv ĆFR Kluža u subotu.

Vojvodina se poigravala sa Napretkom, slavila 5:0, a u strijelce su se upisali i Andrija Radulović i Vukan Savićević. Lazar Carević je branio za tim Nikšićanina Božidara Bandovića, koji je prvi put poslije više od mjesec pružio šansu 34-godišnjem Asmiru Kajeviću i ubacio ga u 60. minutu.

TSC je nadigrao Čukarički (2:0), za koji je 62 minuta igrao 24-godišnjak rođen u Baru, Bojica Nikčević.

Igor Vujačić je opet bio odličan u pobjedi Rubina nad Rostovom (3:1), baš kao i još jedan štoper "hrabrih sokola" u remiju Gangvona sa Daeđeonom (3:3), dok je Stefan Mugoša dao gol u porazu od Seula (2:1).

Marko Vukčević je dobio dva žuta kartona, u 81. i 86. minutu, ali je njegov Varaždin napravio još jedno iznenađenje i nakon Hajduka savladao i Rijeku (3:1).

Balkani je prošle sedmice dobio Mališevu 2:0 i Fuše 3:0, pa je na pragu titule prvaka Kosova, jer na dva kola do kraja ima četiri boda više od Lapija. Edvin Kuč je odigrao oba meča i mogao bi da podigne pehar već u nedjelju, kada njegov tim gostuje upravo Lapiju.

I Vladimir Jovović je odigrao 90 minuta u porazu Sogdijane kod kuće od Navbahora (2:1).

Hamarbi je savladao Norčeping u gostima (2:1), a Viktor Đukanović opet nije igrao zbog povrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније