Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

23. 04. 2024. 13:24 >> 13:25

"IZABRALI SMO NAJBOLJE"

UEFA odredila sudije za Euro - stiže i argentinska trojka

Euro 2024 odigraće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj, a UEFA je danas odredila sudijske parove.

Biće odigrana 51 utakmica, a delegirano je 18 sudijskih timova sa Starog kontinenta i jedan iz Argentine, na čelu sa Fakundom Teljom.

Teljo dolazi po sporazumu Uefe i Konmebola, jer i evropski arbitri dijele pravdu na Kopa Americi.

Po dvojicu glavnih sudija imaće Italija (Marko Gvida i Danijele Orsato), Engleska (Majkl Oliver i Entoni Tejlor), Francuska (Fransoa Letesije i Klemen Turpan) i Njemačka (Feliks Cvajer i Danijel Zibert).

Španiju će predstavljati Hesus Hil Mansano, iz Poljske stiže jedan od najboljih sudija svijeta Šimon Marcinjak, a iz regiona će suditi samo Slovenac Slavko Vinčić.

Povjerenje su dobili i Artur Soareš Dijaš (Portugal), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzlijak (Slovačka), Dani Makeli (Holandija), Halil Umut Meler (Turska), Glen Niberg (Švedska) i Sandro Šerer (Švajcarska).

"UEFA EURO 2024 je vrhunac evropskog fudbala, nastupaju najbolje reprezentacije, zbog čega smo i izabrali najbolje sudije da vode mečeve. Svi izabrani arbitri stalno sude najjača takmičenja Uefe, kao i domaća. Pripremali su se izuzetno dobro da bi bili u ovoj poziciji i imamo puno povjerenje da će pokazati kvalitet na finalnom turniru", rekao je direktor Uefe za suđenje, Roberto Rozeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније