Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

21. 04. 2024. 15:13 >> 17:33
Čitaj mi:

LA LIGA

Dva ugla "el klasika": Nadahnuti Real dočekuje skrhanu Barselonu

Jedan od najvećih svjetskih fudbalskih derbija, popularni "el klasiko", odigraće se večeras na "Santjago Bernabeuu" gdje od 21 čas Real dočekuje Barselonu.

Utakmica u kojoj dva tima imaju različite uglove i pristupe samoj utakmici.

Real dočekuje najljućeg rivala nakon što je izbacio Mančester siti u Ligi šampiona, a Barselona poslije eliminacije od PSŽ-a - iako je bila bolja u prvom duelu na "Parku prinčeva", na "Monžuiku" je doživjela potop nakon crvenog kartona Ronalda Arauha.

"Kraljevski klub" je i u velikoj prednosti na tabeli od osam bodova, pa bi ukoliko trijumfuje večeras ušao u preostalih šest kola ušao sa praktično nedostižnom prednošću.

Ekipa Karla Anćelotija igra sjajno ove sezone, sa 24 pobjede, šest remija i svega jednim porazom u 31 kolu i osvojenih 78 bodova suvereno se nalazi na čelu La Lige i veliki je favorit za osvajanje titule.

Iako utakmica protiv Sitija nije u njihovom duhu, budući da su bili defanzivno orijentisani, ali vodeći se Makijavelijevom da "Cilj opdavdava sredstvo", "merengesi" su prošli u polufinale, gdje ih čeka istorijski gledano omiljena mušterija Bajern Minhen, koji su šest puta do sada izbacivali iz Lige šampiona.

Barselona bi nakon poraza od PSŽ-a trebalo da pronađe inspiraciju, a da je scenario u Ligi šampiona bio drugačiji večeras bi imala ogroman polet na terenu najvećeg neprijatelja.

Ovako, Ćavi je nakon utakmice pričao o suđenju, o tome kako je njegov tim "pokraden" u tom duelu, a priče oko njegovog eventualno ostanka na klupi katalonskog kluba sve se slabije provlače kroz medije.

Ipak, dodatna inspiracija za najveći derbi ne bi trebalo da postoji, pogotovo što ako bi Barsa dobila, uz umor fudbalera Reala od polufinala Lige šampiona, mogla bi da pet bodova zaostatka pretvori u kolikomakar donekle neizvjesnu šampionsku trku.

Interesantan je podatak da Barselona ne zna za poraz ove sezone na gostovanjima, ima 33 od mogućih 45 bodova, ali igra na "Bernabeu" koji je takođe neosvojiv ove sezone.

U prvom dijelu sezone, Real je slavio na "Monžuiku" 2:1 nakon preokreta i dva pogotka Džuda Belingema, dok je u Superkupu Real u Rijadu trijumfovao 4:1.

Anćeloti je protiv Sitija imao manjih problema sa povredama i umorom Danija Karvahala i Vinisijusa Žuniora, ali oba fudbalera bi trebalo da se nađu u prvih 11.

Ćavi bi mogao da vrati u prvi tim Pedrija, čime bi se tinejdžerska senzacija Lamin Jamal najvjerovatnije preselio na klupu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније