Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

21. 04. 2024. 14:19 >> 14:22
Čitaj mi:

FRANCUZ REŠETA I U 38. GODINI

Pogledajte sjajan volej Žinjaka: Gol legende Tigresa u stilu Zidana

Kada je 2015. godine, tada 29-godišnji fudbaler Olimpik Marseja i reprezentativac Francuske Andre Pjer Žinjak odlučio da odbije veliki broj ponuda iz Evrope (Između ostalih Sevilje, Lacija, Evertona), i potpiše za meksički tim Tigres niko nije mogao da vjeruje u takav rasplet događaja.

Napadač u punoj snazi, sa dobirlm osjećajem za gol se otisnuo u egzotičnu meksičku ligu daleko od očiju francuske javnosti.

Danas devet godina od tog prelaza Žinjak je polubožanstvo u Montereju, ikona, legenda, neko po kome će jednoga dana stadion "Univesitario" sigruno da nosi ime, najveće ime koje je nastupalo.

Osvojio je brojne trofeje, stigao čak sa "Tigrovima" i do finala klupskog svjetskog prvenstva gdje su zaustavljeni od Bajerna, a na 320 utakmica u dresu meksičkog tima postigao je 177 golova.

Iako već veteran sa punih 38 godina on i dalje rešeta mreže u Meksiku, a upravo jedan spektakularan gol je viđen na meču Tigresa i Nekakse koji su domaći dobili 5:2 iako su gubili na poluvremeni sa 0:1.

Upravo je Žinjak najavio goleadu a njegov gol na pas Goriarana, volej koji je uzhvatio i bukvalno zakucao u mrežu Ezekjela Unsaina podsjeća na pogodak Zinedina Zidana u finalu Lige šampiona 2002. godine kada je Real slavio protiv Leverkuzena 2:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније