Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. / N.N.

07. 04. 2024. 17:00 >> 20:42
3
Čitaj mi:

29. KOLO CFL

Spektakl Jezera, Sutjeska sa Radovićem postala kandidat za titulu

Dan nakon što je ostao bez trenera Ivana Brnovića, koji će u utorak imati vatreno krštenje na klupi Budućnosti u direktnom obračunu za titulu sa Dečićem, Jezero je odigralo spektakularan meč sa Arsenalom.

Tim iz Plava je u 1. poluvremenu dva puta za manje od 100 sekundi dao dva gola i sa velikih i nedostižnih 4:0 otišao na odmor.

Naoaki Senaga je u 19. minutu nakon sjajnog solo prodora zatresao mrežu Tivćana, da bi u 21. na 2:0 povisio Petar Orlandić.

U finišu poluvremena, novi blickrig Jezera - Marko Šimun je u 40. minutu sa ivice šesnaesterca, a Orlandić mu uzvratio na asistenciji, da bi Japanac na startu 42. odlično regovao nakon oštre lopte Davora Kontića i povisio na 4:0.

Jezero se ovom pobjedom na 4. mjestu izjednačilo sa Mornarom, koji je izgubio na gostovanju Sutjesci 2:0.

Nikšićani su mrežu rivala načeli u 59. minutu, kada je Vuk Striković fenomenalno otvorio nogu nakon centaršuta Dušana Vukovića, a Stefan Popović samo pogledom ispratio let lopte u mrežu.

U 71. minutu je sve riješeno - rezervista Vasko Kalezić je lijepo prošao po lijevoj strani, uposlio Vukovića, koji je pametno gađao suprotni dio mreže, a Popović opet ostao ukopan u mjestu...

Sutjeska je nastavila sjajnu seriju, jer joj je ovo deveti vezani meč bez poraza, a u tom nizu je upisala tri remija. Još bolji učinak ima otkada je došao Miljan Radović, jer mu je ovo peta pobjeda, uz neriješen rezultat na gostovanju Dečiću (0:0).

Zbog toga je petostruki šampion Crne Gore i dalje u igri za titulu, jer sada ima četiri boda manje od Tuzana, a samo jedan od Budućnosti.

Rudar je produžio nadu u opstanak u 92. minutu, kada je golom Jasmina Muhovića osvojio bod protiv Jedinstva (1:1).

Bjelopoljci su u Pljevljima vodili od 28. minuta, kada je Alija Krnić iz kontre zatresao mrežu nakon akcije Ubiratana Brandao de Souze i Mladena Kovačevića.

Pljevljaci sada imaju 21 bod, tri manje od Mladosti iz Donje Gorice i šest od Jedinstva, koji su u zoni baraža. Teško je vjerovati da iz nje mogu da izađu, jer prvi tim iznad crte, Arsenal, ima 34.

29. KOLO

Sutjeska - Mornar 2:0 (Striković 59, Vuković 71)

Jezero - Arsenal 4:0 (Senaga 17, 42, Orlandić 19, Šimun 40)

Rudar - Jedinstvo 1:1 (Muhović 90+2 - Krnić 29)

Ponedjeljak

Mladost DG - Petrovac 16.00

Utorak         

Dečić - Budućnost 18.00

LIVE BLOG:

 

16:57

Završene su utakmice današnjeg programa 29. kola 1. Meridianbet CFL lige

Опширније

16:49

Rudar u zaostavnom vremenu dolazi do gola. Nakon kornera Apija je prvo loptu zahvatio glavom, a rezervista Jasmin Muhović je u petercu bio najspretniji.

Опширније

16:36

Završena je utakmica u Plavu, Jezero je pokerom golova u prvom poluvremenu slavilo protiv Arsenala sa 4:0.

Опширније

16:33

Jezero do kraja utakmice sa desetoricom igrača pošto je direktan crveni karton dobio kapiten Jovićević

Опширније

16:22

Sutjeska je udvostručila prednost u Nikšiću. Kalezić je povukao kontru po lijevoj strani, dobro je probio, prebacio loptu na desnu nogu i ubacio u šesnaesterac Barana. Aničić je propustio loptu, a Dušan Vuković je maestralno zahvatio loptu i matirao Popovića.

Опширније

16:21

Kakav gol Strikovića. Mladi napadač Sutjeske je lijevom nogom uhvatio volej na pas Vukovića sa desne strane i pogodio suptorni ugao gola Mornara.

Опширније

16:06

Konačno uspostavljna veza sa Nikšićem. Prenos Sutjeska-Mornar na Drugom kanalu Javnog servisa

Опширније

15:53

Kako igra Jezero, jedno od najboljih fudbalskih predstava neke ekipe u istoriji CFL-a. Totalna dominacija nad Tivćaninima zaokružena je novim golom Senaga. Prethodno je Marko Perović odlično izborio pozicju sa desne strane, vratio za Kontića koji je asistirao saigraču iz Japana, a Senago dobro reagovao za 4:0.

Опширније

15:49

Duo koji je režirao drugi gol Jezera, režirao je i treći, ovoga puta sa zamijenjenim ulogama - Orlandić je asistirao Šimun pogodio. 

 

Опширније

15:41

Zbog tehničkih problema nemamo prenos derbija Sutjeska-Mornar. Radimo na otklanjanju smetnji

Опширније

15:34

Vodi i Jedinstvo u Pljevljima. Lijepa akcija, pas Brandaa za Kovačevića, koji se oslobodio čuvara u kontri i nesebično u situaciji dva na jedan dao loptu Krniću koji je bio precizan.

Опширније

15:24

Nije prošlo ni dva minuta ezero je dupliralo prednost.  Presječena lopta na sredini, Šimun je poslao ka naprijed, a Orlandić sjajno reagovao i pogodio mrežu Pejovića. To je njegov prvi gol u sezoni.

Опширније

14:54

Vodi Jezero fenomenalnim pogotkom Naokija Senage. Prvo prijem lopte na dugu loptu Kontića, onda solo prodor i prelijep gol Japanca, njegov šesti u sezoni. 

Опширније

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније