Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

31. 03. 2024. 13:18 >> 13:18
Čitaj mi:

NOVI INCIDENT U ŠPANIJI

Navijači Hetafea vrijeđali fudbalera i trenera Sevilje na rasnoj osnovi

Utakmicu Hetafea i Sevilje obilježio je novi slučaj rasizma, pošto su domaći navijači vrijeđali fudbalera Sevilje Markosa Akunju i trenera gostiju Kike Sančesa Floresa.

Sudija Havijer Iglesijas na kratko je prekinuo utakmicu na stadionu Hetafea u 68. minutu, kada su navijači nazvali Akunju "majmunom" i vrijeđali ga na rasnoj osnovi.

Nakon utakmice, i Kike Sančes Flores se žalio da su navijači domaćeg tima i njega vrijeđali na rasnoj osnovi.

"Ponosan sam na svaku poru svog tijela koja je romska, ali jedno je biti Rom, a drugo je biti vrijeđan zbog toga. Postoje navijači koji misle da mogu da kažu šta god žele. To se događa na svim stadionima", izjavio je Sančes Flores.

Ovaj incident se dogodio četiri dana nakon što je reprezentacija Španije igrala sa Brazilom u Madridu prijateljsku utakmicu, čiji je cilj bio da se istakne borba protiv rasizma nakon uvreda upućenih napadaču Real Madrida i Brazila Vinisijusu Žunioru.

"Mi smo radnici koji ovdje dolaze na posao da rade u miru i očekujemo da nas poštuju. Nenormalno je da nas u vremenu u kojem napredujemo na mnogo načina, ovakvi pojedinci vuku unazad", rekao je trener Sevilje.

Sevilja je osudila uvrede upućene njihovom igraču i treneru.

Zanimljivo je da je Sančes Flores čak u tri navrata bio trener Hetafea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније