Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

06. 03. 2024. 23:03 >> 23:07
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Real preživio sjajni RB Lajpcig, Siti rutinski sa Kopenhagenom

Fudbaleri Real Madrida i Mančester Sitija obezbijedili su prolaz u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su - Madriđani remizirali sa Lajpcigom 1:1 (prvi meč 0:1 za Real), a "Građani" ponovo slavili sitim rezultatom 3:1.

Na "Santjago Bernabeu" smo mogli da gledamo sjajnu utakmicu, i to njemačke ekipe koja je izašla hrabro u Madridu i bila većim dijelom bolju suparnik. 

Ćavi Simons je pucao sa lijeve strane, ali odbranio je brani golman Lunin, nakon kornera Openda je odlično šutirao ali centimetri su falili.

Loša igra domaćih donijela je to da su zvižduci mogli da se čuju na "Santjagu Bernabeu".

Ponovo Openda u nastavku najopasniji po gol Madriđana ali Lunin siguran.

Uslijedila je nevjerovatna odluka sudije Davida Mase i VAR sobe da ne pokažu Vinisijus Žunioru direktan crveni karton u 53. minutu.

Brazilac je očigledno udario igrača Lajpciga bez lopte, ali samo žuti karton za njega, dok VAR soba nije ni zvala italijanskog sudiju da gleda snimak.

I onda kako to obično biva, upravo je Vinisijus bio taj koji je postigao gol.

Ni tada se nije predavala njemačka ekipa koja je poravnala rezultat preko Orbana mnakon kornera. Uslijedila je dobra otvorena utakmica, a Olmo je mogao u 92. minutu da donese produžetke, ali je pogodio prečku.

Na kraju Real Madrid ide dalje.

Siti je sa druge strane riješio utakmicu već u prvih deset minuta.

Peti minut korner Alvareza, Akanđi je odlično reagovao iz voleja i pogodio.

Deveti minut 2:0, Alvarez je ponovo izveo korner, lopta se opet odbila od njega, a onda nakon njegovog šuta očajna reakcija golmana Grabare.

U 29. minutu smanjili su gostri.

Odlična tranzicija Mohameda Elijunusija i 19-godišnjeg Islanđanina Orija Oskarsona, dupli pas - mladi fudbaler je atraktivno petom vratio za Marokanca, a ovaj bio precizan.

I onda u zadnjem minutu sudijske nadokade Rodri je posalo jedni karakterističnu loptu za njega, kojom je preskočio vezni red gostiju, pronašao je Halanda a Norvežanin je uspio da bude spretniji od trojice gostujućih fudbalera i da nakon driblinga lotu pošalje u mrežu. To je njegov 32. gol na isto toliko mečeva ove sezone.

To je sve bilo od golova što se moglo vidjeti u prvih 45 minuta, drugo poluvrijeme je većinom proteklo mirno, budući da je Siti več imao obezbijeđen prolaz.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније