Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

M.V.

05. 03. 2024. 15:34 >> 16:00

FUDBALSKA CRNA GORA

Rezultati FSCG za 22 godine lako vidljivi

Kada je prije 22 godine došao na čelo FSCG, javnost je bila oduševljena, jer je došao „fudbalski genije“ koji će svoje znanje i umjeće sa fudbalskih terena prenijeti u vođenju najvećeg saveza u Crnoj Gori, koji po svojoj popularnosti, bez obzira na uspjehe ostalih sportova, zauzima centralno mjesto u sportu Crne Gore, saopštili su iz NVO Fudbalska Crna Gora. 

"Takvom odlukom desilo se nešto što ćemo opisati u nekoliko tačaka koje toliko ukazuju na fijasko i propast prvog čovjeka FSCG i organizacije koju predvodi, a koja predstavljakrovnu konstrukciju fudbala kod nas. Stručna i laička javnost je u jednom potpuno saglasna, "fudbalski genije je svoijim neznanjem i nestručnošću kao predsjednik FSCG doveo fudbal kako reprezentativni tako i klupski na samo dno, ispod koga se dalje ne može. "Fudbalski genije“ ne zna da nije isto igrati fudbal i voditi kao prvi čovjek jednu organizaciju. Za igranje fudbala ne treba nikakva školska sprema, već želja i talenat, dok za vođenje jedne organizacije, kao što je FSCG, treba škola, sposobnost i znanje da se svojim dobrim rezultatima kao vođe odupre svim kritičarima koji će svaki potez prvog čovjeka odobravati ili osporavati", naglašeno je u saopštenju. 

Iako je kao fudbaler imao sve elemente igre na najvišem nivou, na mjesto prvog čovjeka fudbalske organizacije, ne da nije imao ništa od toga što treba da posjeduje jedan uspješan rukovodilac, već je njegova nesposobnost srozala fudbal u Crnoj Gori, podvukli su, prenosi portal Borba. 

"Za vrijeme njegovog rukovođenja FSCG za period od 22 godine (ili preciznije pet mandata), rezultati su takvi da nijedan fudbalski klub iz Crne Gore nije uspio da se plasira u završnicu niti jednog takmičenja kojim rukovodi UEFA, preciznije da prezimi u UEFA takmičenju. Nijedna reprezentativna selekcija nije uspjela da se plasira u završnicu ni u jednom takmičenju koje se organizuje pod okriljem UEFA ili FIFA. Ovo je jedina istina i o tim stvarima ne treba više ni riječ reći", kazali su NVO Fudbalska Crna Gora. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније