Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Marko Perović

29. 02. 2024. 14:23 >> 16:03
Čitaj mi:

NIKO NEĆE PRED KAMERE

Gol Dečića otvorio "Pandorinu kutiju", ali "omerta" i dalje vlada u domaćem fudbalu

Vodeći gol Dečića protiv Mladosti u 22. kolu Prve lige, otvorio je pandorinu kutiju crnogorskog fudbala. Nakon zbivanja na DG areni, ako je bilo sumnje, sada je jasno da namještanja postoje na našim terenima. I nije prvi put da se dešavaju čudne rekacije igrača, ali, čini se, nikada do sada toliko očigledne u direktnom televizijskom prenosu.

Stiglo je saopštenje Fudbalskog saveza, u kojem piše da je Komisija za takmičenje podnijela Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača Mladosti, Zvonka Ceklića, zbog osnovane sumnje da je počinio disciplinski prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika. Istovremeno, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore u skladu sa pravilnikom naložio je Disciplinskom inspektoru saveza, shodno odredbama, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu, a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice. U Fudbalskom savezu očekuju da Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za pomenuti duel.

Ukoliko se dokaže da je bilo protivzakonitih radnji, kazne su jasno propisane disciplinskim pravilnikom. Za učestvovanje u neregularnosti utakmice, licima prijeti suspeznija iz fudbala od šest mjeseci do dvije godine, klubu oduzimanje bodova, izbacivanje u niži ili najniži rang. U slučaju da se neko od aktera meča, zvaničnik kluba, član rukovodstva, organa upravljanja kluba ili saveza, ili bilo koji drugi fudbalski radnik kladi u bilo kojem obliku, sam ili putem drugog lica, na bilo koji segment utakmice, izriče se disciplinska mjera zabrana djelovanja od tri mjeseca do jedne godine. Nešto blaža kazna slijedi onima koji su znali za neregularnosti, a nijesu ih prijavili Fudbalskom savezu.

O ovome, mora da se priča. Ipak, pred kamere televizije Crne Gore, neće niko. Omerta i dalje vlada u domaćem fudbalu. Godinama unazad, Evropska fudbalska asocijacija označavala je pojedine mečeve kao sumnjive, ali istraga, ako je i bilo, ništa sporno nije utvrdila. Dokle će se ćutati i žmureti na očigledne neregularnosti u crnogorskom sportu, u čijem interesu je namještanje i klađenje i može li protiv toga, saznaćemo u narednom periodu. Prošlost ne ostavlja mnogo prostora za optimizam.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније