Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

18. 01. 2024. 17:26 >> 17:26

U 2023.GODINI

Pulišić četvrti put proglašen za najboljeg američkog fudbalera

Fudbaler Milana Kristijan Pulišić proglašen je danas za najboljeg američkog fudbalera u 2023. godini.

Pulišić je četvrti put dobio nagradu za najboljeg fudbalera godine u SAD, posle 2017, 2019. i 2021. godine i izjednačio se sa rekorderom Lendonom Donovanom, koji je priznanje dobijao 2003, 2004, 2009. i 2010. godine.

On je dobio 53 odsto glasova, ispred Junusa Muse koji je imao 21,5 odsto i Rikarda Pepija sa 12,9 odsto glasova.

Pulišić je prošle godine postigao šest golova za reprezentaciju i imao je tri asistencije. U prvom dIJelu prošle sezone postigao je šest golova u Seriji A za Milan, među kojima i jedan u Ligi šampiona.

Za najboljeg mladog igrača SAD prglašen je 20-godišnji fudbaler Volfsburga Kevin Paredes. On je odigrao osam utakmica za reprezentaciju uzrasta do 20 godina, debitovao je za A tim u septembru u utakmici protiv Omana i postao je sve češća zamJena i povremeni starter u Bundesligi.

Paredes je dobio 59 odsto glasova, Bendžamin Kremaski 12 odsto, a Đanluka Busio 10,8 odsto.

U glasanju su učestvovali američki treneri i fudbaleri koji su radili u 2023. godini, čelnici Fudbalskog saveza SAD i sportskog saveta, treneri klubova profesionale lige i sportski direktori, predstavnici medija i bivši fudbaleri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније