Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ fscg.me ]

04. 12. 2023. 18:37 >> 18:37

PREKO 200 DJEVOJČICA

Festival fudbala u Podgorici

Preko 200 djevojčica iz deset osnovnih škola iz svih krajeva Crne Gore okupilo se nedjelju u Podgorici, u dvorani hotela ,,VOCO“, na festival igre i zabave, a u okviru projekta UEFA Playmakers, koji prvi put u našoj zemlji organizuje i sprovodi FSCG.

UEFA Playmakers je jedinstveni program baznog fudbala za djevojčice uzrasta od pet do osam godina, koji se realizuje u saradnji sa kompanijom Dizni, tako da se prvi fudbalski koraci prave uz Diznijeve čarobne priče, te junake iz nenadmašnih animiranih filmova.

Na taj način se, simbolično, ulazi i u bajkoviti svijet fudbala.

- Svi moramo da budemo zadovoljni kada vidimo ovoliko djevojčica i osmjehe na njihovim licima, kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka za ženski fudbal FSCG i projekt-menadžer UEFA Playmakers programa u Crnoj Gori.

UEFA Playmakers projekat počeo je sredinom septembra, edukacijom trenera/nastavnika(ca) u osnovnim školama ,,Mileva Lajović” i ,,Luka Simonović” (Nikšić), ,,Jugoslavija” (Bar), ,,Njegoš” (Danilovgrad), ,,Dašo Pavičić” (Herceg Novi), ,,Aleksa Bećo Đilas” (Mojkovac), ,,Maksim Gorki” (Podgorica), ,,Mustafa Pećanin” (Rožaje), ,,Radomir Mitrović” (Berane) i ,,Marko Miljanov” (Bijelo Polje).

Zatim su na teren stupile djevojčice, kroz posebne sesije napravile su prve fudbalske korake, koje su zajedno pokazale na nedjeljnom festivalu u Podgorici.

- Nastavnici rade sjajne stvari sa djevojčicama, sa mnogo ljubavi, entuzijazma i znanja su ušli u ovu priču, ističe Pavićević.

UEFA Playmakers programom širi se priča o ženskom fudbalu širom Crne Gore...

- Ovo je za mene i za djevojčice nešto novo i veoma pozitivno. Ovo je lijepa priča, donosi zabavu, igru, radost djevojčica. Ono što je važno jeste da imamo punu podršku roditelja, njihovi utisci su jako pozitivni, prisustvuju našim časovima i sesijama. Mislim da ova priča pokazuje da fudbal zaista jeste za djevojčice, kazala je Ivana Mihajlović, nastavnica u OŠ „Jugoslavija“.

- Pokrenuli smo program kako bismo proširili bazu, za klubove i reprezentaciju, ali i kako bismo promijenili svijest o ženskom fudbalu. Broj djevojčica koje učestvuju, kvalitetan rad nastavnika i podrška roditelja govore da smo na dobrom putu, rekao je Ivan Tatar, asistent u stručnom štabu naših nacionalnih selekcija i edukator FSCG za UEFA Playmakers projekat.

Festivalom u Podgorici zaokružen je prvi dio UEFA Playmakers priče u Crnoj Gori, koja se nastavlja sve do proljeća.

- Mislim da sve veći broj djevojčica voli i želi da igra fudbal, a na nama je da im to omogućimo. Naredni koraci i cilj FSCG je da djevojčicama pružimo što više mogućnosti, što više projekata i festivala, kako bi one mogle da igraju najljepšu igru na svijetu, istakla je Jadranka Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније