Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

04. 12. 2023. 18:10 >> 18:10

NAKON UBISTVA NAVIJAČA

Francuska ministarka sporta zatražila odgovor na nasilje u fudbalu

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera pozvala je danas na globalan i izuzetno odlučan odgovor na nasilje u fudbalu, poslije smrti navijača Nanta prethodnog vikenda.

Govoreći za francuski radio Inter, ministarka je rekla da bi sprečavanje navijača da putuju na gostovanja moglo biti dio rješenja kada utakmice predstavljaju rizik od nasilja.

"Za sada moramo da se koncentrišemo na putovanja navijača. Od suštinskog je značaja da se vratimo na manje nasilnu situaciju... potreban nam je globalan i izuzetno odličan odgovor", navela je ona.

Navijač Nanta ubijen je u subotu uveče u neredima uoči utakmice protiv Nice. Tužilaštvo je pokrenulo istragu o ubistvu iz nehata.

Posljednjih sezona u francuskom fudbalu je porast nasilja među navijačima.

Gostujućim navijačima je zbog utakmica visokog rizika zabranjeno da prisustvuju utakmicama između velikih rivala, među kojima su Pari Sen Žermen i Olimpik Marsej.

Potpuna zabrana bi mogla vlastima da efikasnije kontrolišu navijače, ali bi takvu odluku najvjerovatnije osporile navijačke grupe uz tvrdnju da bi to njihovo prekršilo osnovno pravo da se slobodno kreću.

"Jednostavno nije moguće da su policijske snage toliko preoptrećene, da se uništava privatna imovina, da se kamenuju autobusi i povrjeđuju ljudi. I sada, smrt. Dosta je", navela je Udea-Kastera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније