Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

19. 11. 2023. 20:34 >> 20:33

KVALIFIKACIJE ZA EP

Belgija ubedljiva protiv Azerbejdžana, četiri gola Lukakua

Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras na svom terenu Azerbejdžan sa 5:0, u posljednjem, osmom kolu Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Belgija je sa 20 bodova osvojila prvo mjesto u Grupi i obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo. Azerbejdžan je završio na četvrtoj poziciji sa sedam poena iod ranije je ostao bez šanse za plasman na Euro.

Četiri gola za Belgiju postigao je Romelu Lukaku u 17, 26, 30. i 37. minutu, a konačan rezultat postavio je Leandro Trosar pogotkom u 90. minutu.

Azerbejdžan je od 24. minuta igrao sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Edi Israfilov.

U istoj grupi, Švedska je kao domaćin pobijedila Estoniju sa 2:0, golovima Viktora Klesona u 22. i Emila Forsberga u 55. minutu.

Švedska je takmičenje u grupi završila na trećem mjestu sa 10 bodova, a Estonija na sedmoj poziciji sa jednim poenom. Obje selekcije su ostale bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Uz Belgiju, plasman na Euro iz Grupe F obezbijedila je i Austrija, koja je završila na drugom mjestu sa 19 bodova.

Plasman na Evropsko prvenstvo do sada je obezbijedilo 17 reprezentacija - Srbija, Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Holandija, Portugal, Rumunija, Škotska, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska i domaćin Njemačka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније