Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

15. 11. 2023. 14:11 >> 15:34

PRES REPREZENTACIJE

Radulović: Igraćemo u 4-4-2 formaciji, Litvanci su nam dužni

Fudbalska reprezentacija Crne Gore, uprkos malim šansama i značajno oslabljena, do kraja vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo (EP), rekao je selektor Miodrag Radulović.

Scenario za prolazak dalje gotovo da spada u domen naučne fantastike, jer pored naše dvije pobjede, treba nam i pomoć Bugarske koja bi trebala da iznenadi Mađarsku ili Srbiju. Međutim kad se uzme u obzir stanje u bugarskom taboru, šanse za takav scenario su dosta male.

Naš tim nastupa u prvom meču bez Stefana Savića (kartoni) i Adama Marušića (povreda), ali se u tim vraćaju Igor Vujačić i Marko Vešović.

Naš selektor Miodrag Radulović ne naglasio da je fokus na utakmicu sa Litvanijom, kao i da su nam ostali "dužni" zbog prvog meča u Kaunasu.

Radulović najavljuje ofanzivu i formaciju "4-4-2".

"Sav fokus je na meč sa Litvanijom. Veliki su nam dužnici, dva izgubljena boda u Kaunasu u dobroj mjeri su promijenila kompletan tok kvalifikacija. Najbitnije je da budemo koncentrisani, da dobrom partijom i pobjedom uvećamo bodovni saldo. Veliki broj mečeva smo igrali sa dva špica. To znači da želimo da pobijedimo, tako je bilo u Kanuasu i protiv Bugarske. Ne pitamo se samo mi. Igraćemo u formaciji 4-4-2, nemamo što da krijemo, svi dobro znamo jedni druge, nema iznenađenja, nijanse su u pitanju", kazao je Radulović.

On je kazao da ne smijemo podcnijeniti protivnika, koji ima internacionalce u italijanskoj, grčkoj, belgijskoj, turskoj ligi.

"Bili smo razapeti poslije 2:2 u Kaunasu. Dio javnosti je to shvatio kao da je smak svijeta, ali Litvanci su pobijedili u Bugarskoj. Šta bi onda trebalo da rade Bugari koji su fudbalskija nacija od Litvanaca, ali i od nas jer su igrali na velikim takmičenjima?", kazao je selektor.

On je kazao da postoji laička i sportska javnost koja prati reprezentaciju.

"Što se mene tiče ja sve to primam normalno, jer sam u fudbalu cio svoj život. Međutim nije ovim momcima potreban pritisak od te laičke javnosti. Malo je vremena da se nešto konkretno uradi, neće biti lako ukomponovati nove igrače, da li će to biti Rubežić, da li će biti Tući ili neko treći... Siguran sam, ipak, u jedno, da će ekipa koja izađe na teren imati kvalitet, snagu i želju da odigra kao da je baraž meč", kazao je Radulović.

Vujačić smatra da Crna Gora i dalje ima šanse, ali da mora biti realna.

"Ne zavisi sve od nas. To je problem. Mi imamo još dvije utakmice do kraja, posljednja je pred našim navijačima. Naša je želja da ostvarimo dvije pobjede“, rekao je Vujačić.

Govoreći o rivalu, on je naglasio da Litvanija od meča sa Crnom Gorom podigla formu i namučila Mađarsku.

"U Kaunasu smo vidjeli puno duela. Slična utakmica. Neće se povlačiti, igraćemo jako. Nadam se da ćemo pružiti maksimum i slaviti. Najteže je igrati unaprijed dobijene utakmice. Moramo biti fokusirani, svih 90 minuta. Vidjeli ste u Kaunasu, taj gol može da bude prevaga", rekao je Vujačić.

Specijalna emisija pred utakmicu sa Litvanijom počeće u 20 sati direktno sa stadiona "Pod Goricom" na Drugom programu RTCG-a, dok prenos utakmice počinje u 20.45.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније