Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

ртцг

10. 11. 2023. 10:56 >> 11:00
1

FUDBALSKA CRNA GORA

Džudović napravio niz prekršaja, tvrdio da je samo Lakić kandidat...

Iako su prošla dva dana od izbora Rista Lakića za predsjednika Udruženja klubova FSCG Centar, situacija oko samih izbora ne jenjava.

Bivši trener Budućnosti, koji danas predstavlja Udruženje trenera Centar, Midrag Džudovič je na sjednici iznio niz optužbi na račun svog bivšeg kluba, u kojem su po njegovoj tvrdnji treneri ucijenjivani zbog izbora u Savezu, ali i da je lično njemu "prijećeno da neće nigdje raditi kada se vlast promjeni".

Iz najtrofejnijeg crnogorskog kluba su odgovorili da su optužbe bez dokaza.

"Pitamo gospodina Miodraga Džudovića na koje je trenere vršen pritisak, neka javno kaže i dokaže. Ili je na njegovu izjavu uticaj imalo neko treće lice, pa da bez dokaza "čiste savjesti" izađe pred delegate Udruženja klubova FSCG - Centar i medije", naveli su iz uprave FK Budućnost.

Danas je na njegovu optužbe reagovala i Fudbalska Crna Gora, čiji je kandidat na pomenutim izborima bio Dragan Vujović.

Njihovo saopštenje povodom navoda Džudovića prenosimo u cijelosti.


"Predsjednik Udruženja trenera Centar Miodrag Džudovic obratio se saopštenjem u kojem je jasno naznačio da je naš najveći klub FK Budućnost vršio pritisak na trenere iz svog pogona kako bi glasali u pomenutom Udruženju u interesu tog istog kluba.

Izražavamo zabrinutost zbog iznošenja takvog stava do skoro šefa stručnog štaba Budućnosti, istog tog Džudovića, znajući da je napravio niz prekršaja u samoj organizaciji odbora udruženja trenera Centar.

Neka gore pomenuti javnosti jasno i precizno odgovori na sljedeća pitanja:

-Da li je tačno da ste sazvali sjednicu pomenutog Udruženja u trenutku dok je još tekao rok za predaju kandidatura za predsjednika Udruženja fudbalskih klubova Centar?

- Da li je tačno da ste na pomenutoj sjednici tvrdili da postoji samo jedan kandidat za predsjednika Udruženja FK Centar, Risto Lakić?

-Da li je tačno da je istoj sjednici prisustvovao Mojaš Radonjić, potpredsjednik FS iako na to nije imao pravo?

- Da li je tačno da je na pomenutoj sjednici bilo glasanje za podršku Ristu Lakiću i da je isto završeno skorom 4 uzdržana naspram 3 koji su podržali Rista?

Dva člana Udruženje nisu prisustvovali istoj, a uzdržani glasovi na istoj nisu htjeli da glasaju dok se ne završi rok za predaju kandidatura za Predsjednika Udruženja Centar koji je bio 20 oktobar?

- Da li je tačno da je većina članova Udruženja tražilo sazivanje nove sjednice pošto se završi rok za predaju kandidatura za predsjednika kako bi isto Udruženje moglo da se izjasni koga da podrži?

-Da li je tačno da ste na istoj toj sjednici obećali sazivanje nove sjednice, koju na kraju, niste ni sazvali?

-Ko je uticao na Vas da istu ne sazovete?

Od Miodraga Džudovića očekujemo da odgovori i kaže istinu i samo istinu, jer postoje svedoci, prisutni na toj sjednici.

Takođe od njega očekujemo da imenom i prezimenom kaže ko je to vršio pritisak na njega i ko mu je prijetio da neće nigdje moći raditi?!

Mi smo spremni na sve, govorimo otvoreno, iznosimo imena, stojimo iza toga!

Da li si Miodraže spreman da u cilju istine dostaviš listing poziva da javnost uvidi koga si ti sve zvao i kada?!

Znamo da je teško braniti neodbranjivo, a ponekad je možda najbolje zaćutati i spustiti glavu dolje, kao što ju je spuštio Vaš kandidat kada se rukovao sa našima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније