Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

25. 09. 2023. 17:58 >> 17:59

LUKA VUŠKOVIĆ

Hajduk prodao mladog igrača Totenhemu za 12 miliona eura

Fudbalski klub Hajduk potvrdio je danas transfer 16-godišnjeg Luke Vuškovića u redove engleskog Totenhama.

"U najvećem izlaznom transferu u istoriji Kluba, 16-godišnji Luka Vušković postaje igrač Totenhama. Dogovorom između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni igrač u svojoj dobi u istoriji, a službeno će za Totenham biti registrovan 2025. godine," objavio je Hajduk, a prenijela HINA.

Vušković je potpisao ugovor na pet godina, a "Spursima" će se pridružiti 2025. godine, objavio je i londonski klub.

Engleski mediji pišu kako odšteta za mladog fudbalera iznosi 12 miliona eura, plus određeni bonusi.

Vušković će moći da zaigra za Totenhem tek za nešto manje od dvije godine, zbog problema sa regulativom. Prema Fifinim pravilima, izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU znači da klubovi u Britaniji ne mogu potpisati ugovor sa igračima iz inostranstva dok ne navrše 18 godina.

Prema dogovoru klubova, Vušković bi do zime trebalo sa ostane na Poljudu, a poslije će otići negdje na pozajmicu.

Vušković je jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije, bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi šampiona mladih, ostvarivši najveći rezultat u istoriji hrvatskog klupskog fudbala u mlađim kategorijama.

Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su u osmini finala svladali Šahtjor i plasirali se u osminu finala. Redovni je član mlađih kategorija hrvatske reprezentacije.

Sa samo 16 godina i dva dana debitovao je u ligaškom duelu protiv Dinama, a tri dana poslije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa i tako postao najmlađi strijelac u istoriji Hajduka u službenim utakmicama.

Ukupno je u Hajdukovom dresu do sada upisao 11 službenih nastupa, a bio je dio ekipe koja je osvojila Kup u sezoni 2022/23.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније