Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

17. 08. 2023. 21:25 >> 21:30

PRVI ČOVJEK FA NEMA NIŠTA PROTIV

Žena mijenja Sautgejta na kormilu Engleske?

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Engleske (FA), Mark Bulingem, kazao je da smatra da bi Holanđanka Sarina Vigman mogla da bude nasljednica Gareta Sautgejta na klupi "Gordog Albiona".

Vigman koja radi fenomenalan posao sa ženskom reprezentacijom Engleske, gdje je već osvojila evropsko prvenstvo prošle godine, što je prvi veliki trofej za fudbalsku naciju nakon 56 godina.

Na aktuelnom svjetskom prvenstvu imače priliku da osvoji i Mundijal, budući da je vodila ekipu do finala najveće fudbalske smotre za žene u Sidneju.

Ona je vodila i svoju zemlju do titule evropskih prvakinja 2017. godine i viceprvaka svijeta 2019. godine.

“Sarina radi sjajan posao sa ženskom reprezentacijom Engleske. Ne sviđa mi se kada kažete je li to najbolji trener za posao. Mislim da bi tu riječ trebali promijeniti u osoba. Smatram da fudbal zaostaje za ostalim sportovima kada je riječ o ženskim trenerima. Mislim da je to istina. To se mora promijeniti”, zaključio je Bulingem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније