Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

24. 07. 2023. 14:14 >> 14:16

NA PREDSTAVLjANjU U KLUBU

Milinković: Idemo po trofeje, Delibašić: Cilj da Budućnost vratimo na vrh

Novi-stari trener Budućnosti, Mladen Milinković rekao je na predstaljanju da mu je drago što se poslije dvije godine vratio u klub, sa kojim će, kako je istako, juriti trofeje i afirmisati mlade igrače.

“Izuzetno mi je drago da sam ponovo dobio šansu da radim u klubu kakav je Budućnost. Kada je stigao poziv sportskog direktora Andrije Delibašića, koji je sa mnom dijelio dobro i zlo ovdje, nije bilo mnogo razmišljanja, bez obzira što situacija i momenat nijesu najbolji. Na meni je i igračima i stručnom štabu da radimo, uslove imamo. Potrebno je malo strpljenja naravno. Podržaćemo igrače i nadamo se da će opravdati povjerenje na utakmici i vratiti Budućnost na pravi kolosjek da bude ono što je bila. Klub da se bori za trofeje, da afirmiše mlade igrače”, rekao je Milinković na predstavljanju.

Budućnost nije najbolje započela novu sezonu, nakon poraza od Brejdablika (5:0) u finalnom meču pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, plavo-bijeli su izgubili na otvaranju šampionata Crne Gore od debitanta Mladosti iz Donje Gorice (2:1).

Budućnost preksjutra u Ohridu protiv Struge igra meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ali Milinković neće biti na klupi, s obzirom da nije licenciran za evropska takmičenja.

“Klub je formiarn 2015. godine i poslije osam godina igra evropska takmičenja, a ove godine osvojili su prvu titulu. Klub je privatan, mnogo jaki sponzori stoje iza njih. Pokušaćemo da ih eliminišemo. Možda imaju prednost jer su igrali jače utakmice u zadnjih 15-20 dana. Mislim da nemaju toliko bolji kvalitet, izuzev par igrača koji imaju iskustva igranja u Njemačkoj i jakim ligama. Ako smo mogli da biramo, to je ekipa po našoj mjeri”, zaključio je Milinković.

On je nakon odlaska iz Budućnosti radio u Saudijskoj Arabiji, gdje je predvodio tamošnjeg drugoligaška Al Sahel.

DELIBAŠIĆ U NOVOJ ULOZI 

Novi sportski direktor Budućnosti, Andrija Delibašić vratio se u klub sa novom ulogom, pošte je skoro tri godine bio pomoćni trener Podgoričana, a od toga sezonu je sarađivao, upravo sa Milinkoviće. Međutim, cilj ostaje isti - vratiti Budućnost na vrh.

“Poslije skoro dvije godine na istom mjestu. Malo u različitim ulogama, pogotovo ja, ali sa istim ciljem i zadatkom da Budućnost bude ono što i treba da bude u crnogrskom fudbalu. Izuzetna čast i zadovoljstvo, sa druge strane velika obaveza, ali kroz iskustvo, igračko i trenersko, pokušaću sve svoje resurse da iskoristim da Budućnost u budućnosti ostvari najbolje moguće rezultate”, poručio je na predstavljanju Delibašić i orbrazložio izbor Mladena Milinkovića za novog trenera:

“Mislim da dobro poznaje Budućnost, sadašnju ekipu, protivnike koji nas očekuju i što je najvažnije zna kako se osvajaju trofeji na klupi Budućnosti. Pored titula zaboravlja se pobjeda nad Astanom u Kazahstanu, jedan od najvećih trijumfa u posljednjih nekoliko godina na evropskoj sceni. Uglavnom, više lijepih stvari nego ružnih, loše pamtimo samo Toršavn, ali vidimo da se te stvari ponavljaju u crnogrskom, ali evropskom fudbalu”.

Delibašić je otkrio kakvu će transfer politiku pokušati da implementira u klubu.

"Okrenućemo se provjerenim igračima, nema vremena da lutamo. Mogu da vam najavim da će praksa biti da bivši igrači Budućnosti koji su ostvarili zavidne karijere u inostranstvu budu povratnici. Blizu smo angažovanja jednog bivšeg igrača Budućnosti”, kaže nekadašnji trener Mornara.

Delibašić je svjestan da je rezultat jedino mjerilo, a šansu da se iskupe sa bruku na Islandu, fudbaleri Budućnosti imaju u Sjevernoj Makedoniji protiv Struge, u okviru prvog meča 2. runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Moramo svi zajedno da veslamo da bi ovo izašlo na neki dobar put. Fudbal ne trpi velike priče i obećanja, samo rezultat, ako je uz dobru igru – tim bolje. Ali mislim da će pravi navijači Budućnosti prepoznati težak trenutak", zaključio je Delibašić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније