Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

10. 06. 2023. 15:09 >> 15:10

NIJE U PREGOVORIMA

Predsjednik PSŽ-a se distancirao od kupovine Junajteda

Predsjednik fudbalskog kluba Pari Sen Žermen Naser Al Kelaifi rekao je danas da nije dio pregovora o kupovini Mančester junajteda, za koju je zainteresovan jedan katarski šeik.

Govoreći u Istanbulu uoči finala Lige šampiona između Mančester sitija i Intera (21.00), Al Kelaifi se distancirao od sunarodnika šeika Džasima bin Hamada Al Tanija, koji se bori za kupovinu slavnog kluba sa Old Traforda.

"PSŽ je moj klub, moje srce i nemam veze sa Mančester junajtedom", rekao je Al Kelaifi.

U petak je objavljeno da je Al Kelaifi, koji je i predsjednik Evropske asocijacije klubova, odigrao "značajnu" ulogu u razgovorima oko pokušaja šeika Džasima da kupi Junajted od američke porodice Glejzer.

Al Kelaifi je dodao da potencijalni investitori često od njega traže savjet i da bi on rekao svoje mišljenje o Junajtedu ili bilo kom drugom klubu. On je rekao da mu se tokom trke Formule 1 u Majamiju obratio investitor koji je razmatrao ponude za dva neimenovana engleska kluba.

"Ne radim ni za koga. Želim najbolje za fudbal. Kada me je taj čovjek pitao, rekao sam mu svoje mišljenje. Dakle, ako me pitaju za mišljenje, sigurno ću im odgovoriti. Prenijeću im svoje iskustvo koje imam. To je to", istakao je prvi čovjek pariskog kluba.

Evropska fudbalska unija (Uefa) ima pravilo koje sprečava vlasnike ili kompanije da imaju "odlučujući uticaj" na više od jednog kluba koji se kvalifikuje u evropska takmičenja.

Pravilo napravljeno prije 25 godina ima za cilj da spriječi sukob interesa.

Katarski bankar šeik Džasim takmiči se sa britanskim milijarderom Džimom Retklifom za vlasništvo nad Junajtedom. Procjenjuje se da će engleski klub biti prodat za čak šest milijardi dolara.

Porodica Glejzer je proces prodaje kluba započela u novembru prošle godine. Oni su vlasnici Junajteda od 2005. godine.

PSŽ je u vlasništvu Katar Sport Investment grupe, koja je potrošila veliki novčani iznos na dovođenje superzvijezda poput Lionela Mesija, Kilijana Mbapea i Nejmara.

Al Kelaifi je dodao da bi pozdravio odluku da katarski investitori kupe još neki evropski klub.

"Ako je u okviru propisa, zašto ne. Svi, ne samo Katarci, svi", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније