Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

07. 06. 2023. 13:13 >> 13:13

VELIKO POJAČANjE

Zvanično: MekAlister u Liverpulu za 35 miliona

Liverpul je i zvanično potvrdio da će reprezentativac Argentine i bivši fudbaler Brajtona Aleksis MekAlister od naredne sezone igrati na Enfildu.

Već neko vrijeme se fudbaler koji je osvojio Mundijal sa Argentinom u Kataru, pominjao kao potencijalno prvo pojačanje ekipe Jirgena Klopa, a sve je postalo jasno u trenutku kada je javljeno da su ostali samo medicinski pregledi.

Pominjalo se da će "Crveni" morati da plate 70 miliona funti Brajtonu za veznog fudbalera, ali sada kada je sve završeno otkriveno je da je na kraju cijena bila upola manja, odnosno da je na račun "Galebova" leglo 35 miliona funti.

MekAlister je sa Liverpulom potpisao ugovor do 2028. godine.

Riječ je o momku koji dolazi iz porodice sa bogatom fudbalskom tradicijom.

Njegov otac Karlos je igrao na poziciji lijevog beka za više velikana argentinskog fudbala, a tokom devedesetih godina je stigao i do tri nastupa za prvi tim Argentine.

Danas se bavi politikom kao član desne partije Republički predlog.

Aleksisov stric Patrisio takođe je igrao fudbal kao napadač za brojne argnetinske klubove, ali i japansku Uravu, a fudbalom se bave i rođena braća Frensis i Kevin, koji nastupaju u Argenitni (Frensis u Rozariu, Kevin u Argentinos juniorsima).

Novo pojačanje Liverpula je i sam počeo svoje prve fudbalske korake u ekipi Argentinos Junirsa, odakle je prešao u Brajotn 2019. godine.

Pokriva sve pozicije u veznom redu, i kao centralni vezni, i kao ofanzivni i kao krilo, mada se najbolje snalazi malo ofanzivnije po lijevoj strani, neka uloga koju je igrao Andres Inijesta u Barseloni.

Na Svjetskom prvenstvu nije igrao prvu utakmicu, koju je Argentina senzacionalno izgubila od Sausijske Arabije 2:1.

Od te utakmice pa do kraja, bio je u starnih 11, a Argenitna je na kraju osvojila Mundijal, gdje je on postigao jedan gol, ali i asistirao u finalu protiv Francuske za Di Mariju.

Prema insajderskim informacijama, jedan je od fudbalera sa kojim Lionel Mesi obožava da igra, i s kojim se odlično kapira na terenu.

Njegovo prezime je takođe atipično za Argentinu, jer njegova porodica vuče korjene iz Irske, mada ima i italijanaskog porijekla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније