Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

30. 05. 2023. 15:26   >>  15:26

IGRAČ SEVILjE

Rakitić: Želim novi pehar Lige Evropa

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, koji će u srijedu sa Seviljom igrati u finalu Lige Evropa protiv Rome, rekao je danas da mu je cilj da ponovo dođe do pehara tog takmičenja baš kao i 2014. godine.

"Jako smo srećni što smo opet u velikom finalu, ali u njega ulazimo mirno. Prisutna je velika želja za pobjedom ali idemo korak po korak kako bi smo uživali u svakom trenutku", izjavio je 35-godišnji Rakitić u obraćanju medijima uoči puta u Budimpeštu, a prenijela HINA.

Finalni meč na programu je sjutra od 21 čas i igraće se u Budimpešti.

"Atmosfera u našoj svlačionici i oko nas je izuzetno dobra i pozitivna. Moramo da nastavimo da radimo kao grupa jer smo svjesni šta nas očekuje. Svi moramo pružiti 100 posto svojih mogućnosti da bi smo pobijedili", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Sevilja je prethodno svladala Juventus i Mančester junajted dok je Roma eliminisala Bajer Leverkuzen i Fejnord.

"Idemo u Budimpeštu da odigramo savršenu utakmicu. Želimo da ponovo donesemo pehar u Sevilju", napomenuo je Rakitić kojem će to biti 50. utakmica ove sezone.

Rakitić, aktualni zamjenik kapitena Sevilje, već je osvojio Ligu Evropa sa tim andaluškim klubom prije devet godina. Sevilja je tada u finalu u Torinu odigrala 0-0 sa Benfikom ali slavila je boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Ove sezone, međutim, nije izgledalo da bi bijelo-crveni sa juga Španije ponovo mogli do finala jer su tokom prvog dijela sezone bili u zoni ispadanja iz prve lige. Ekipa je krenula sa dobrim rezultatima nakon što je prije dva meseca na klupu došao trener Hose Luis Mendilibar kom je uprava dala privremeni ugovor do 30. juna.

"Želi li neko da napravi film o dugoj i teškoj sezoni, mogao bi da snimi film o nama", rekao je Rakitić. "Ekipa je uvijek imala kvalitet i samopouzdanje ali novi trener je unio snagu i postavio jasne zahtjeve pred nas što je dovelo do pozitivnih rezultata", dodao je on.

Rakitić je napomenuo da on i saigrači više ne razmišljaju o onome što je bilo nego samo gledaju prema predstojećoj utakmici sa Romom.

"Idemo u finale napunjeni samopouzdanjem", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније