Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

24. 05. 2023. 16:47 >> 16:54

"FER LIGA U NEFER USLOVIMA"

FK Budućnost: FSCG direktno ili indirektno radi protiv našeg kluba

Fudbalski savez Crne Gore se još jednom potrudio da isti uslovi ne važe za sve prvoligaše, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Budućnost uoči sjutrašnjeg, posljednjeg kola sezone, koje će donijeti odluku o novom prvaku.

Podgoričani gostuju Mornaru u Baru i moraju da ostvare barem isti rezultat kao i Sutjeska, koja gostuje Arsenalu, ukoliko žele da osvoje titulu.

"Posljednje, 36. kolo domaćeg fudbalskog takmičenja je na programu sjutra, širom Crne Gore se vode odlučujuće bitke za što bolji plasman na tabeli, a Fudbalski savez Crne Gore se još jednom potrudio da isti uslovi ne važe za sve prvoligaše. Takmičarska komisija FSCG je odlučila da se utakmica Arsenal - Sutjeska igra na igralištu Grblja u Radanovićima, a Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG, kako nam navode u saradnji sa Upravom policije, je odobrila da se pomenuti meč igra - slušajte sad - pred navijačima oba kluba. Razlog koji nam je nezvanično saopšten - da uslovi budu fer-plej", kaže se u saopštenju.

Iz podgoričkog kluba, međutim, pitaju kako je moguće da se meč igra u Radanovićima, kada je na istom tom mjestu u okviru 24. kola, Budućnost igrala protiv Arsenala bez prisustva publike.

"Na istom tom mjestu 8. marta 2023. godine u okviru 24. kola, naš klub je igrao protiv Arsenala bez prisustva publike, jer stadion (!?) u Donjoj Sutvari ne ispunjava uslove da se utakmica igra pred navijačima oba kluba i da istu nije moguće obezbijediti. Sada, skoro dva mjeseca kasnije - to je moguće. I sada je to fer – plej! Izgleda da je za dva mjeseca izgrađen nevidljivi velelepni stadion kraj jadranske magistrale. Dva i dva su četiri, a nikako pet - posljednji potez FSCG jasno poručuje da se - direktno ili indirektno - radi protiv našeg kluba i isključivo na našu štetu. FSCG se prema nekome odnosi fer, a prema Budućnosti nefer", kaže se u saopštenju i dodaje:

"Ćutali smo i tog 8. marta uprkos tome što smo znali da je utakmica mogla da se igra u Kotoru, gdje mogu da prisustvuju navijači oba tima, kao što je to bio slučaj u prvoj dijelu sezone".

Budućnost je i protiv Dečića igrala utakmicu bez navijača, iako je kako kažu, meč mogao da se odigra na drugom stadionu, gdje bi fanovi mogli bez problema da prisustvuju.

"Ćutali smo i kada smo - opet bez navijača - morali da gostujemo Dečiću u okviru 30. kola domaćeg šampionata 15. aprila 2023. godine na igralištu OFK Titograd, a znali smo da su Tuzani mogli da organizuju utakmicu na DG areni, gdje su nešto kasnije pred navijačima oba tima ugostili Sutjesku u polufinalu Kupa. Ćutali smo i pet dana kasnije, kada je teren u Pljevljima u odloženoj utakmici 22. kola više ličio na pašnjak nego na teren, jer ga niko danima nije ni pokosio, ni pripremio za utakmicu, a o smeću koje nas je dočekalo u svlačionicama da i ne pričamo. Ćutali smo i nakon najvećeg derbija domaćeg fudbala, kada je nakon remija u 32. kolu u Nikšiću, isključeni pomoćni trener Sutjeske ušao u teren (koji nije smio da bude tu) da se obračunava sa našim igračima, te kada je doktor Sutjeske kružio oko svlačionica, uzimao kamenje, gađao, a na kraju fizički nasrnuo na našeg fizioterapeuta, što je čak bilo vidljivo u direktnom prenosu koji je obišao region putem TV Arena sport", ističe se u saopštenju.

Iz Budućnosti se pitaju kako to da ekipi koja se bori za titulu ne bude sviran nijedan penal tokom proljećnje polusezone.

"Nismo primjetili da je neko nakon te „frke“ snosio posljedice ili da mu je - što je normalno i što se očekivalo - zabranjeno da određeni period radi u fudbalu. Ćutali smo i kada je naš najveći rival postizao golove iz ofsajda i nepostojećih penala održavajući tako bodovnu razliku. Ćutali, iako imamo pravo da se pitamo 'kako to da nam - ekipi koja se bori za titulu i koja napada - nije sviran nijedan penal tokom proljeća. Ćutali, jer nismo željeli da pravimo cirkus od domaćeg takmičenja. Ali, više ne možemo! A neka sportska javnost sama presudi da li je Budućnost imala identične uslove kao ostali - i što se tiče golova, suđenja i odnosa oko zatvaranja tribina... Fer-plej, kako kažete, ali u nefer uslovima!", kažu "plavi".

Na kraju, poruuju da u svemu ovome ne traže alibi za evanutalni neuspjeh.

"Naše saopštenje za javnost nije pravdanje niti alibi, jer „sami“ odlučujemo o svojoj sudbini, a sve u nadi da će utakmica protiv Mornara istinski proteći u izvornim fer-plej uslovima", kaže se u saoptenju FK Budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније