Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

18. 05. 2023. 15:39 >> 15:39

FIFA NA POTEZU

Engleski savez tražiće od Fife da proširi suspenziju za Tonija

Fudbalski savez Engleske (FA) zatražiće od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da osmomjesečnu suspenziju koju je fudbaler Brentforda Ajvan Toni dobio zbog kršenja pravila u vezi sa klađenjem, proširi na svjetski nivo.

FA je u srijedu suspendovao Tonija na osam mjeseci, do 16. januara 2024. godine i kaznio ga sa 50.000 funti, nakon što je fudbaler priznao 232 prekršaja u vezi sa klađenjem.

Ta kazna odnosi se samo na engleski fudbal, pa je Savez odlučio da traži od Fife da se suspenzija proširi globalno, prenio je danas Skaj.

Ako Fifa uvaži zahtjev, 27-godišnji fudbaler za tih osam mjeseci neće moći da igra na pozajmici ni u jednom stranom klubu.

Kako bi stvari bile transparentnije, FA će to zvanično tražiti od Fife tek kada Regulatorna komisija objavi pisanu presudu i kada bude poznato da li će se Toni žaliti.

Prema standardnoj proceduri, Fifa bi preispitala sve što je FA uradio, ali ne postoji očigledan presedan u kome svjetska kuća fudbala nije uspjela da odobri zabranu igranja na svjetskmom nivou u okolnostima poput ove, naveo je Skaj.

Fudbaleri Kiran Tripijer i Danijel Staridž su igrali u inostranstvu kada su kažnjeni zbog kršenja pravila o klađenju u Engleskoj.

Staridž je 2020. godine odmah raskinuo ugovor sa Trabzonsporom, a Tripijer je propustio 10 nedjelja fudbala u Atletiko Madridu početkom 2021. godine.

Bivši direktor Totenhema Fabio Paratiči dobio je suspenziju od 30 mjeseci zbog učešća u finansijskim nepravilnostima dok je radio u Juventusu. Suspenziju koju je izrekao Fudbalski savez Italije, Fifa je proširila na svjetski nivo, zbog čega je Paratiči morao da podnese ostavku u engleskom klubu.

Toni će moći da trenira sa ekipom tek od 17. septembra.

On je ove sezone postigao 21 gol u 35 utakmica za Brentford.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније