Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

29. 03. 2023. 16:35   >>  16:35

FIFA ODLUČILA

Proširena suspenzija sportskom direktoru Totenhema

Sportski direktor Totenhema Fabio Paratiči neće 30 mjeseci moći da se bavi poslovima u vezi sa fudbalom, pošto je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) njegovu suspenziju proširila na globalnom nivou, zbog učešća u falsifikovanju finansijskih dokumenata dok je radio u Juventusu.

Juventus je u januaru zbog falsifikovanja dokumenata kažnjen oduzimanjem 15 bodova, a suspendovani su brojni njegovi čelnici, uključujući Paratičija, bivšeg predsjednika Andreu Anjelija i bivšeg izvršnog direktora Mauricija Arivabenea.

Paratiči je tada već napustio italijanski klub i preuzeo funkciju u Totenhemu, a Fudbalski savez Italije suspendovao ga je na dvije i po godine. Pošto je kazna važila za Italiju, Fifa je sada odlučila da se suspenzija proširi širom svijeta.

"Fifa potvrđuje da je na zahtjev italijanskog saveza odlučeno da se suspenzije nekolicine fudbalskih zvaničnika prošire na globalnom nivou", navodi se u saopštenju.

Ta odluka uticaće na Totenhem, koji traži trenera, nakon što je klub napustio Antonio Konte. Italijanski trener je u nedjelju sporazumno raskinuo ugovor sa Totenhemom, a Paratiči je trebalo da ima glavnu ulogu u angažovanju novog trenera.

Paratiči je u utorak rekao da klub mora da ispuni ciljeve i da je spreman da se bori za njih do kraja sezone.

Tužioci su od 2021. godine istraživali da li je Juventus unovčio nezakonite provizije od transfera i pozajmica igrača. Juventus je na početku pandemije koronavirusa saopštilo da su 23 igrača pristala na četvoromjesečno smanjenje plate kako bi se pomoglo klubu da prebrodi krizu, ali tužioci tvrde da su se fudbaleri odrekli samo jedne mjesečne plate.

Juventus je negirao nepravilnosti i žalio se na oduzimanje 15 bodova najvišem italijanskom sportskom sudu u Italijanskom olimpijskom komitetu. Saslušanje će se obaviti 19. aprila.

U ponedjeljak su advokati kluba izašli pred sudije, a saslušanje je odloženo za 10. maj zbog administrativnih razloga.

Anjeli i još 11 osoba se, između ostalog, suočavaju sa optužbama za lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније