Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

28. 03. 2023. 13:08   >>  13:08

JOŠ U MISLIMA PORAZ OD FRANCUSKE

Van Basten kritikovao kapitena holandske reprezentacije

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten kritikovao je kapitena reprezentacije Virdžila van Dajka, rekavši da stvara haos u ekipi.

Holandija je u ponejdeljak uveče pobijedila Gibraltar sa 3:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali Van Basten i dalje misli na poraz od Francuske 0:4, tri dana ranije i izdvojio je ponašanje Van Dajka.

On je rekao da kapiten "pravi buku" umjesto da daje jasne instrukcije saigračima i doveo je u pitanje njegovu sposobnost da predvodi državni tim.

"On pravi buku, ali ne kaže ništa. Nije jasan. Dobar kapiten misli glasno i jasno stavlja do znanja šta se dešava. On je između, pravi haos. To dovodi do nesporazuma. To ti, kao kapiten, moraš da spriječiš", rekao je Van Basten za holandski Zigo Sport.

"U svlačionici je dobar, fudbalski taktički i tehnički nije. Potreban vam je još jedan gospodin na terenu. Ovo ima veze sa vođstvom. On pravi buku, ali ne kaže ništa. To je istina, to je u tebi, želja da pobijediš po svaku cenu", dodao je nekadašnji napadač holandske reprezentacije.

Van Dajk nije želeo da komentariše izjavu Van Bastena, rekavši da svako ima pravo na svoje mišljenje.

"Da li sam ljestvicu podigao nerealno visoko? Kako je to moguće? Nikada nije savršeno, konstantno je prava riječ. Imali smo mnogo uspjeha u reprezentaciji. Fudbaleri znaju bolje od bilo koga, da postoje usponi i padovi. Normalno je da ne možete uvijek da igrate konstantno. Normalno je da ljudi prave greške, to je dio fudbala, ali vi od bilo koga znate da li radite dobro ili ne", dodao je Van Dajk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније