Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

26. 03. 2023. 18:04 >> 20:10

KVALIFIKACIJE ZA EP

Piksi i Mitrović: Idemo na pobjedu, očekujemo dobru atmosferu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi kazao je uoči duela sa Crnom Gorom u Podgorici da je cilj pobjeda.

"Pratili smo meč Crne Gore u Bugarskoj i nema tajni među nama. Znamo čime rival raspolaže, znam i da nema povrijeđenog Marka Jankovića, koji je odličan igrač. Crna Gora je dobra i mlada ekipa koja ne smije da se potcijeni. To su osjetili Holanđani. Mnogo cijenim Crnogorce, imaju mnogo dobrih igrača, a analiza koju smo imali će nam dati smjernice pred utakmicu", poručio je Stojković na zvaničnoj pres konferenciji.

Srbija je pobjedom otvorila kvalifikacije i to pred svojim navijačima u Beogradu protiv Litvanije 2:0.

„Nema mnogo razlike u utakmicama, sve one nose važnost, bodovi imaju potpuno jednaku težinu u svakoj. Očekujem od svog tima da uvijek bude najbolji na terenu, da osvaja bodove. Sjutra se pruža druga prilika poslije preskočene prve prepreke. Biće kvalitetan meč, uzbudljiv, takmičarski, ali vjerujem da moji momci mogu da iznesu taj teret, da odigramo kako znamo“ istakao je Piksi.

U selekciji Srbije zbog povrede neće biti Filipa Kostića.

„To je loša vijest za nas. Napustio je tim, jer ima upalu ahilove tetive. Bespotrebno je ulaziti u bilo kakav rizik. Odluka je bila da se vrati u klub. Meni je uvek žao kada se igrač povrijedi, za trenera nema ništa gore, ali i to je sastavni dio fudbala, osjetili smo to u Kataru. Moramo da pronađemo rješenje, sigurno ćemo na teren istrčati sa 11 igrača“ zaključio je Stojković.

Aleksandar Mitrović je prije četiri i po godine pod Goricom bio čovjek odluke.

"Bila je to teška utakmica, ali i dobar rezultat za nas. Nadam se da će i sada biti tako. A ako dođe još koji moj gol - biće perfektno. Crna Gora je reprezentacija sa dosta kvaliteta. Ima kostur ekipe koji je dugo na okupu. Tu su Stefan Savić i Stevan Jovetić kao predvodnici, sa dosta mladih igrača koji donose novu energiju. Veoma ih poštujem, a pobjeda nad Bugarima im je sigurno dala vjetar u leđa", kazao je Mitrović na konferenciji za medije.

"Mi smo ekipa koja uvijek ide na pobjedu, tu smo govorili i pred Brazil na Svjetskom prvenstvu. Nadam se spektaklu, dobroj utakmici i pravoj atmosferi i neka slavi bolji" zaključio je Mitrović.

Sjutrašnji meč u Podgorici je od 20 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније