Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

10. 09. 2022. 21:39 >> 21:35

BUNDESLIGA

Prva pobjeda Šalkea, remi Bajerna i Štutgarta, Hofenhajm i Lajpcig ubjedljivi

Fudbaleri Šalkea pobijedili su u Gelzenkirhenu gostujući Bohum sa 3:1, u utakmici šestog kola Bundeslige.

Šalke je poveo u 38. minutu golom Dominika Drekslera, a izjednačio je Simon Coler u 51. minutu.

Domaća ekipa povela je autogolom igrača Bohuma Erhana Mašovića u 73. minutu, a pobjedu je obezbijedila pogotkom Sebastijana Poltera u šestom minutu nadoknade vremena.

Šalke je ostvario prvu pobjedu u prvenstvu i ima šest bodova na 12. mjestu na tabeli.

Bohum je pretrpio i šesti poraz i posljednji je na tabeli bez bodova.

Ranije, fudbaleri Bajerna iz Minhena i Štutgarta odigrali su neriješeno 2:2.

I pored trećeg uzastopnog remija, Bajern je prvi na tabeli sa 12 bodova, dok je Štutgart na 13. poziciji sa pet osvojenih bodova.

Metis Tel je pogotkom u 36. minutu donio vođstvo Bajernu, izjednačio je Kris Firih u 57. minutu, a za novu prednost domaće ekipe pogodio je Džamal Musijala samo tri minuta kasnije. Konačnih 2:2 postavio je Seru Girasi sa penala u 92. minutu.

Fudbaleri Hofenhajma su na svom terenu bili ubjedljivi protiv Majnca sa 4:1 i tako stigli do 12. boda, koliko ima i Bajern. Na drugoj strani, Majnc je šesti sa deset bodova na svom kontu.

Nakon što je promašio penal u finišu prvog poluvremena, Andrej Kramrić je u 53. minutu pogodio za vođstvo Hofenhajma. Na 2:0 je u 69. minutu povisio Griša Premel, dok je treći gol za domaće postigao Munas Dabur u 80. minutu.

Majnc, koji je cijelo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, smanjio je rezultat u 83. minutu preko Dominika Kora, a konačnih 4:1 postavio je Pavel Kaderabek u 91. minutu.

Lajpcig je na domaćem terenu slavio protiv Borusije Dortmund sa 3:0, golovima Orbana u šestom, Soboslaija u 45. i Haidere u 84. minutu. Ekipa Lajpciga je deseta na tabeli sa osam bodova, dok je Dortmund četvrti sa četiti boda više.

U preostalim utakmicama, Volfsburg je u gostima pobijedio Ajntraht sa 1:0, dok su Herta i Bajer Leverkuzen u Berlinu odigrali neriješeno 2:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније