Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Ž.Šoć

19. 08. 2022. 12:51 >> 12:56

ANTO DROBNJAK

"Budućnost će se vratiti na pobjednički kolosjek"

Novi sportski direktor "plavih" Anto Drobnjak, svojevremeno jedan od najboljih golgetera crnogorskog fudbala, smatra da se vratio u klub u ne baš dobrom trenutku, ali očekuje bolje dane i uspješnije rezultate. "Navijači Budućnosti zaslužuju bolji učinak tima", poručio je za Portal RTCG nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije.

Nakon slabih izdanja na evropskoj sceni i na startu nove domaće sezone rukovodstvo Budućnosti je umjesto Aleksandra Nedovića za šefa Stručnog štaba postavilo Miodraga Džudovića a od juče novi sportski direktor je Anto Drobnjak, nekada ubojiti centarfor Jedinstva, Budućnosti, Crvene zvezde, francuskih Bastije, Lansa i Sošoa, japanske Osake...

"Vratio sa sam se u klub u kojem sam bio igrač i ranije sportski direktor u ne baš dobrom trenutku. Ali smatram da Budućnost ima potencijal za mnogo bolje rezultate. Daću sve od sebe da zajedno sa upravom i članovima Stručnog štaba vratimo Budućnost na pravi put, na pobjednički kolosjek. Šteta je što je već završen prelazni rok i u ovom trenutku možemo da dovedemo samo jednog novajliju, džokera-slobodnog igrača. Pitanje je da li takvog ima trenutno na fudbalskom tržištu. Biće novih igrača u zimskom prelaznom roku. Evidentno je da su ekipi potrebna pojačanja, igrači koji moraju da budu starteri. Bilo je u prethodnom periodu slučajeva da su dovodjeni igrači sa strane i da su potom sjedjeli na klupi. Svi koji radimo u fudbalu često i griješimo, bilo je takvih pogrešnih poteza i kada je Budućnost u pitanju, ali moramo svi da se trudimo da tih grešaka bude što manje", ističe za Portal RTCG Anto Drobnjak.

Novoizabrani sportski direktor Budućnosti svjestan je da ga čeka dosta posla u klubu u kojem je kao igrač najavio blistavu karijeru i potom prešao u Crvenu zvezdu za koju je dao 39 golova na 64 odigrane utakmice. Ostavio je dubok trag u francuskom fudbalu. Za Bastiju je postigao 50 golova na 100 mečeva, a posebnlo je za njega bila uspješna 1998. godina kada je sa Lansom postao francuski šampion.

"Budućnost dobro radi sa mladjim kategorijama, ima dosta talenata. Moramo da nadjemo pravu kombinaciju starijih i mladjih fudbalera, da iskusniji poguraju na pravi način mlade koji nadolaze. Predsjednik Veselin Mijač ima dobre ideje i nakon nekoliko dana razgovora prihvatio sam funkciju sportskog direktora u klubu koji ima na domaćoj sceni najviše navijača. Imam veliko iskustvo i iskreno se nadam da ćemo svi u klubu zajedničkim naporima, dobrim radom i zalaganjem uspjeti da vratimo dug našim brojnim pristalicama. Budućnost uvijek mora da bude najozbiljniji kandidat kada je u pitanju borba za trofeje na domaćoj sceni, ali i da pruža znatno više kada se igraju evropski mečevi", zaključio je Anto Drobnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније