Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

16. 08. 2022. 22:00 >> 08:14

NEVJEROVATAN PODATAK

Glejzeri izvukli 1,6 milijardi iz Junajteda, do sada nisu ni cent uložili za transfere

Porodica Glejzer koja je vlasnik Mančester junajteda je izvukla preko 1,6 milijardi eura iz slavnog engleskog kluba, podaci si specijalizivane stranice Svis Rambl.

To je ujedno apsolutni rekord u svijetu modernog fudbala.

Ovo povlači i razlog zbog čega ne žele da prepuste klub nikome, iako navijači još od 2005. godine su protiv njih.

 

Navijački protesti, pak nisu bili toliko izraženi na početku, jer su sve do 2013. godine u zaostavštini najveće legende kluba Ser Aleks Fergusa osvajani trofeji.

Od tada je krenuo sušan period za "Crvene đavole" što je samo produbilo navijačko nezadovoljstvo, koje je rezultiralo velikim protestima, koji nerijetko prerastu u prave nerede.

Iako Junajted troši novac na transfere i nisu štediše, taj novac finansiran je od zarade kluba, a nije novac američke familije koja je vlasnik kluba.

Primejrice, gazde Mančester Sitija i Liverpula su upumpale u klubove preko 500 miliona eura pomoći za transfere.

Uz sve to od zarada kluba se koriste i da Glejzeri otplaćuju svoje kredite, koje su iskoristili, između ostalog za kupovinu Junajteda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније