Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

03. 08. 2022. 17:42   >>  17:39

PROBNO NA FINALU EVROPSKOG SUPERKUPA

UEFA uvodi poluautomatsku ofsajd tehnologiju

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će se poluautomatska ofsajd tehnologija (SAOT) koristiti na finalu evropskog Superkupa, a da će u upotrebi biti i od početka grupne faze Lige šampiona.

"Uefa je u stalnoj potrazi za novim tehnološkim rješenjima za poboljšanje igre i podršku radu sudija. Ovaj inovativni sistem omogućiće VAR sudijama da brže i tačnije utvrđuju da li je bilo ofsajda, poboljšavajući tok igre i objektivnost odluka", rekao je šef sudija pri Uefi Roberto Roseti.

Ranije je primjenu ove tehnologije na Svjetskom prvenstvu u Kataru najavila Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).

Nova tehnologija koristi specijalizovane kamere, koje mogu da prate 29 tačaka na tijelu svakog igrača.

Tehnologija je testirana prošle sezone u Ligi šampiona, nokaut fazi ženske Lige šampiona, kao i na nedavnom Evropskom prvenstvu za žene.

Finale Superkupa između Real Madrida i Ajntrahta iz Frankfurta na programu je 10. avgusta u Helsinkiju, a za glavnog sudiju je imenovan engleski arbitar Majkl Oliver.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније