Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R.

29. 07. 2022. 13:18 >> 13:18

DELEGATI SKUPŠTINE UK FSCG - SJEVER

"Nećemo učestvovati u radu nezakonite sjednice"

Delegati potpisnici zahtjeva za vanrednu Skupštinu Udruženja klubova FSCG - Sjever pozivaju državu Crnu Goru, Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo za sport sa ministrom Vasilijom Laloševićem na čelu, da, kako navode, napokon stanu na put samovolji i neprestanom kršenju zakona države Crne Gore i uvedu red u sve organe Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i time omogoće zakonite procedure koje važe za sve, kako bi u zakonitoj proceduri izabrali novog predsjednika.

Kako navode, vanredna sjednica Skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever, koja je zakazana za danas, ne može biti održana jer nije u skladu sa zakonom.

Delegati su saopštili da je u pripremi ove sjednice došlo do grubih kršenja pravila prilikom izbora delegata za pomenutu Skupštinu iz redova Udruženju trenera Sjever, usljed čega je podnijeta prijava Inspekciji za sport države Crne Gore, da je iz FK Brskovo-Mojkovac dato saopštenje da njih ne predstavlja delegat Grdinić, jer istog nijesu ni birali kao delegata, a i da se Inspekcija za sport kao nadležni organ i Ministarstvo sporta poslije našeg zakazivanja jasno izjasnilo da je ova vanredna skupština Udruženja klubova - Sjever, kao i održana Skupština FSCG nelegalna i neregularna.

"Mi koji smo inicirali sazivanje sjednice nećemo učestvovati u radu jer smo dobili mišljenje nadležnih državnih organa da je ovakva sjednica nezakonita i protivpravna. Naša intencija je bila da smijenimo lošeg predsjednika i njegovo rukovodstvo. To ćemo i uraditi, ali po procuduri koja je zakonita i pravno valjana", ističu delegati u odluci.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније