Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B.B. [ Beta ]

05. 07. 2022. 15:22 >> 15:20

ZAMIJENIO POKETINA

Galtije novi trener Pari Sen Žermena

Fudbalski klub Pari Sen Žermen imenovao je danas Kristofa Galtijea za novog trenera. Klub je ranije danas otpustio Maurisija Poketina, a Galtije je potpisao dvogodišnji ugovor. On je postao sedmi trener Pari Sen Žermena u posljednjih 11 godina, otkako je klub preuzeo konzorcijum iz Katara.

Galtije je rekao da je emotivan i ponosan zbog posla u pariskom klubu.

"Moramo da radimo na pravi način kako bismo usrećili ljude. Svjestan sam odgovornosti. Spreman sam. Ako sam prihvatio ovaj posao i ovoliku odgovornost, to je zato što sam sposoban za to", rekao je Galtije na konferenciji za novinare.

Galtije je u junu napustio Nicu poslije godinu dana. Sa ekipom je zauzeo peto mjesto u prvenstvu, ali je izbacio Pari Sen Žermen iz Kupa. On je u Nicu došao poslije četiri godine u Lilu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2020/2021.

Predsjednik Pari Sen Žermena Naser al-Kelaifi rekao je na predstavljanju novog trenera da je zadovoljan imenovanjem 55-godišnjeg francuskog trenera.

"Počinjemo novu eru, imamo novu atmosferu, nove ciljeve. Vrlo sam srećan", rekao je on.

Poketino je od 2016. godine četvrti uzastopni smijenjeni trener u Pari Sen Žermenu, poslije Tomasa Tuhela, Unaja Emerija i Lorana Blana.

On je prošlog januara preuzeo ekipu, osvojio je šampionsku titulu, ali ga je posla koštala eliminacija iz osmine finala Lige šampiona. Njegova ekipa imala je ukupno vođstvo od 2:0, ali je primila tri gola za 20 minuta i izgubila od Real Madrida, koji je kasnije i osvojio Ligu šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније