Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Ž.Š. ]

27. 06. 2022. 08:24   >>  08:23 1

STEVOVIĆ ZA PORTAL RTCG

Velike vrućine ne predstavljaju problem za Adriu

Fudbalski klub koji čine igrači iz Japana uveliko se priprema za narednu takmičarku sezonu... Visoke temperature ne remete ritam rada i sve planirano bez poteškoća sprovodi se u djelo. Adria je već odigrala prijateljske utakmice sa Iskrom, Mornarom, Jedinstvom i Jezerom, a slijede nove provjere.

Prvi čovjek simpatičnog sportskog kolektiva Peđa Stevović poručuje da će njegovi izabranici spremno dočekati predstojeću sezonu.

"Počeli smo pripreme 16. juna a već 18. imali smo duel protiv Iskre koju smo dobili sa 2:1. Odigrali smo potom 2:2 sa Mornarom, a onda izgubili dva meča od Jedinstva (1:8) i Jezera (0:3). Nastavljamo i sa treninzima i sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Slijedi meč 28. juna od 18.30 protiv Bokelja u Kotoru. Dan kasnije u Danilovgradu ugostićemo Leotar iz Trebinja u 18 sati. U četvrtak 30.juna od 17 i 30 bićemo u Nikšiću domaćini ekipi Igala, a 1.jula odigraćemo kontrolni duel u Lješkopolju protiv Podgorice (18.00)", ističe Pedja Stevović, koji je prije devet i po godina inicirao saradnju sa Fudbalskim savezom Japana.

Prošla sezona bila je uspješna i na rezultatskom i na planu afirmacije japanskih fudbalera. Neki od njegovih pulena nastaviće saradnju u prvoligaškim timovima.

"Takmičenje u ligi Centar završili smo u sredini tabele a u prelaznom roku dva naša igrača potpisala su ugovore sa Jezerom i Rudarom.Trenutno je kod nas 26 Japanaca a treba da stignu još četiri. Riječ je o vrijednim momcima koji imaju lijepu fudbalsku perspektivu. Imamo hendikep što shodno važećim propisima samo jedan od njih može u ligi da brani boje našeg kluba, tako da tokom takmičenja forsiramo naše omladince i kadete. Siguran sam da će i naredna sezona biti uspješna za naš klub", poručuje Pedja Stevović, koji je 18 godina živio i radio u Japanu.

Gotovo svi crnogorski klubovi u bilo kojem rangu imali su bar po jednog Japanca u svojim redovima i nisu zažalili što su im pružili šansu. Neki od njih igrali su i za naše najbolje timove a najdalje je dogurao Kohei Kato koji je bio prvotimac Rudara i još nekih klubova u regionu i potom dobio poziv za reprezentaciju Japana.

Stevović najavljuje da će Adria tokom avgusta biti domaćin i selekciji Japana sastavljenoj od igrača rođenih 2009. godine.

"Riječ je o njihovoj talentovanoj generaciji dvanaestogodišnjaka koji će se kod nas pripremati za veoma jaki tradicionalni medjunarodni turnir u Varaždinu. Takodje nekoliko dana provešće kod nas i nakon toga takmičenja. Uvjeren sam da će im boravak u Crnoj Gori ostati u lijepoj uspomeni ", rekao nam je vrijedni predsjednik i trener Adrie Peđa Stevović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније