Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Miloš Nikolić

11. 06. 2022. 09:27 >> 10:24

IGOR VUJAČIĆ ZA PORTAL

Dres Partizana i A selekcije – ispunjenje dječačkog sna

Nekada kapiten Zete, danas nezamjenjivi šraf u odbrani beogradskog Partzana i reprezentacije Crne Gore Igor Vujačić, govorio je za naš portal o svojoj fudbalskoj karijeri, ali i očekivanjima od naša reprezentacije.

Kakav je bio tvoj fudbalski početak i gdje si načinio prve fudbalske korake?

Prve fudbalske korake sam načinio u FK Zeta kod trenera Dragoljuba Đuretića u mlađim kategorijama, a kasnije se priključio prvom timu.

Tvoj matični klub, Zeta, poznata je po velikom broju talenata koje je napravila, a danas je član 2. lige CG. Da li misliš mogu li se ponovo vratiti na taj nivo?

Iskreno, srce me boli zbog ispadanje Zete u drugu ligu.

Prvi su šampion Crne Gore, nadam se da će se odmah naredne sezone vratiti u Prvu ligu.

Iskustvo igranja u Lodž Vidzevu, Mogrenu i Vojvodini?

Igrao sam samo tri utakmice za Vojvodinu, bio sam jako mlad i nisam se dobro adaptirao, ne bih pridavao prevelik značaj tome, ali to je bila vrlo bitna škola za mene.

Šta je za tebe predstavljao potpis za Partizan?

Ispunjenje dječačkog sna, oduvijek sam volio Partizan. Na početku nije sve išlo kako sam zamišljao, prvih šest mjeseci sam presjedio na klupi kod Sava Miloševića, sve dok nije došao Stanojević nakon čega je sve krenulo na bolje.

Debi za reprezentaciju povezan je sa tvojim dolaskom u Partizan, kakav je osjećaj nositi dres sa nacionalnim grbom?

Kada kao dijete kreneš da se baviš ovim sportom sanjaš o dresu reprezentacije, tako sam i ja. Nisam debitovao u baš sportskim okolnostima, nije bilo lako, ali sam odradio svoj dio posla.

Da li je igranje u tandemu sa Stefanom Savićem imalo uticaj na razvoj tvoje igre i da li možda Partizan može biti odskočna daska kao što je bila za njega?

Kada igraš sa takvim igračem, u startu si bolji igrač. Davao mi je savjete i na terenu i van terena. Mnogo mi je pomogao.

Kako ti se čine protivnici u Ligi Nacija i da li misliš da preko ovog takmičenja konačno možemo da se dokopamo Evropskog prvenstva?

Grupa je ujednačena po kvalitetu, presudiće voljni momenat i želja. Nadam se da ćemo izboriti baraž kroz Ligu nacija i doći na korak od velikog takmičenja.

Očekivanja od meča sa BiH i ko je po tebi najveća prijetnja po gol?

Nije da prijetim, ali igramo kod kuće, bodovi su neophodni. U prethodne dvije utakmice smo išli na pobjedu, tako ćemo i sada. Najveća opasnost nam prijeti od Džeka i potrudićemo se da zaštitimo svoj gol.

Kako si zadovoljan proteklom sezonom u reprezentaciji i Partizanu?

Ne mogu da budem nezadovoljan sezonom sa Partizanom. Postigao sam dva gola u ligi, jedan u kvalifikacijama i gol iz penala protiv Sočija. Što se tiče reprezentacije, uvijek može bolje, tu sam i uvijek ću davati svoj maksimum.

Kog fudbalera ti je bilo najteže da čuvaš u dosadašnjoj karijeri?

Sinistera iz Fejnorda, nije zvučno ime, ali bio je vrlo nezgodan.

Fudbalski idoli?

Volio sam da gledam Serhija Ramosa.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Imam još dvije godine ugovora sa Partizanom, imam dozvolu da odem u slučaju povoljne ponude.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније