Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

10. 06. 2022. 10:05 >> 10:06
1

MUNDIJAL DOBIJA NOVOG UČESNIKA

FIFA danas izbacuje Ekvador sa SP-a, tri selekcije se nadaju

Prema navodima brojnih uglednih svjetskih medija, FIFA će danas zvanično izbaciti reprezentaciju Ekvadora sa Svjetskog prvenstva zbog toga što su u tamošnjem fudbalskom savezu prekršili pravila.

Već nekoliko mjeseci traje veliki skandal u ekvadorskom fudbalu, a tiče se registracije igrača koji je nastupao u kvalifikacijama, a nije imao pravo.

Čileanci su podnijeli tužbu protiv Ekvadora za igrača Bajrona Kastilja. Dostavili su FIFA-i dokaze da su dokumenti za Kastilja krivotvoreni i da je on zapravo Kolumbijac, a ne Ekvadorac, piče portal Kliks.

Takođe, netačne su informacije i o njegovom rođenju. FIFA-i su dostavljeni dokazi da je on rođen u Tumaku u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu General Viljamil Plahas 1998. godine kako stoji u dokumentima.

Kako navodi Mundo Deportivo, FIFA će danas donijeti odluku i najvjerovatnije izbaciti Ekvador sa Svjetskog prvenstva u Kataru koje se igra krajem ove godine.

Ekvador je završio na četvrtom mjestu južnoameričkih kvalifikacija i tako izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.

Umjesto Ekvadora, tri selekcije se nadaju da će igrati na Mundijalu. To je Čile, koji je pokrenuo proces protiv Kastilja, zatim Kolumbija, koja je završila na prvom mjestu ispod granice koja je kroz kvalifikacije vodila na Mundijal te Italija koja ima najbolji FIFA ranking, a da se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo, Ekvador je voljom žrijeba završio u grupi A zajedno s domaćinom Katarom, Senegalom i Holandijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније