Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

M.N. [ Beta ]

08. 06. 2022. 18:59 >> 18:59

ZA SEPTEMBAR

Selektor Senegala traži odlaganje kvalifikacija za Afrički kup nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliu Sise rekao je danas da bi mečevi kvalifikacija za Afrički kup nacija u septembru trebalo da budu odloženi, kako bi se afričke selekcije što bolje spremile za učešće na Svjetskom prvenstvu.

 

"Najbolja stvar da se pomogne pet afričkih selekcija koje su se kvalifikovale za Svjetsko prvenstvo, jeste da se prekinu kvalifikacije u septembru i da se reprezentacijama pruži prilika za pripremu", rekao je Sise.

On je dodao da bi umjesto kvalifikacija trebalo da se organizuju prijateljske utakmice za selekcije koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra).

"Inače se nećemo pripremiti kako bi trebalo. Na Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) je da reaguje. Mislim da možemo naći rješenje i odložimo kvalifikacije zakazane za septembar", dodao je on.

Senegal je juče na gostovanju pobijedio Ruandu sa 1:0, u drugom kolu Grupe L kvalifikacija za Afrički kup nacija.

Prema rasporedu kvalifikacija dva kola se igraju u junu, dva u septembru, i posljednja dva u martu 2023.

Afrički kup nacija zakazan je za jun 2023. godine u Obali Slonovače. Titulu će braniti Senegal.

Pored Senegala plasman na Svetsko prvenstvo osigurale su još četiri afričke reprezentacije (Kamerun, Gana, Maroko i Tunis).

Senegal će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa selekcijama Holandije, Katara i Ekvadora.

Utakmicom izmedju Senegala i Holandije, 21. novembra će biti otvoreno to takmičenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније